"ZBOGOM, ODJE*I S TERENA!" Mađar zavodi red, IZBACIO Hrvata s treninga, a imao je šta da kaže i Kangi! (VIDEO)
Dardai izbacuje Šunjića s treninga, Foto: Sebastian Räppold/Matthias Koch / imago sportfotodienst / Profimedia Slično

u svom stilu

"ZBOGOM, ODJE*I S TERENA!" Mađar zavodi red, IZBACIO Hrvata s treninga, a imao je šta da kaže i Kangi! (VIDEO)

Ako je supa hladna, moraš to da kažeš, inače ćeš jesti lošu supu ceo život - kaže Dardai

Objavljeno: 09:57h

Mađarski fudbalski trener Pal Dardai se ovog meseca vratio na klupu Herte u pokušaju da ostavi klub iz Berlina u Bundesligi. "Plavo-beli" su na poslednjem mestu sa 22 boda pet kola do kraja, ali samo tri manje od Štutgarta koji je na mestu koje vodi u baraž za opstanak.

Nikako se Dardaiju nije dopalo stanje u kom je zatekao ekipu, a u svom maniru je to otvoreno rekao fudbalerima.

Poređao ih je u krug na treningu i rekao da su dobri momci i da se slažu, ali da nemaju uopšte timski duh. A onda je postao oštriji. Dardai je rekao igračima da im je odbrana na nivou vrtića, ali i pojedinačno iskritikovao većinu.

Napadaču Vilfridu Kangi je rekao da mu se nimalo ne dopada njegov govor tela tokom treninga, a onda se dotakao zadnjeg veznog, Ivana Šunjića. Hrvat je hteo da se odbrani jer nije ni igrao u porazu od Verdera 2:4, ali je to samo razbesnelo Mađara:

- O čemu ti razmišljaš? Odlazi, zbogom, odj**i... Izlazi sa terena! - vikao je navodno Dardai i potom je još dobacivao Hrvatu dok je nezadovoljan odlazio sa treninga:

- Treba jedna lopta samom tebi, a nama druga. Igraš sam za sebe. Trik ovde, trik onde, a ništa živo ti ne prolazi.

Šunjić je nekadašnji fudbaler Dinamo Zagreba koji se 2019. godine preselio u Birmingem za osam miliona evra. U ovom klubu odigrao je 133 utakmice i letos je stigao u Hertu na pozajmicu. Berlinski klub je imao opciju da ga otkupi za dva miliona evra, ali je to posle sukoba sa Dardaijem malo verovatno.

Posle treninga je 47-godišnji stručnjak na konferenciji za medije objasnio svoje ponašanje.

- Vidim da su igrači fini i super se slažu. Ali ne vidim timski duh. U timu, u porodici, moraš biti iskren. Ako je supa hladna, moraš to da kažeš, inače ćeš jesti lošu supu ceo život. Ako te žena voli, sledeći put ćeš dobiti toplu supu. Moraš da vidiš timski duh na terenu, ja to ne vidim - rekao je Dardai.

Bonus video:

00:13

Partizan stigao u Madrid

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.