PETARDA ZA HAJDUK! AZ Alkmar oduvao Splićane i postao prvak Evrope (FOTO)
Radost omladinaca AZ Alkmara sa trofejem, Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

OMLADINSKA LIGA ŠAMPIONA

PETARDA ZA HAJDUK! AZ Alkmar oduvao Splićane i postao prvak Evrope (FOTO)

Izabranici Marijana Budimira imali su podršku nekoliko hiljada navijača u Ženevi, ali im ni to nije pomoglo da izbegnu debakl

Objavljeno:

Pre šest meseci, omladinci AZ Alkmara u dvomeču druge runde Lige šampiona izbacili su Crvenu zvezdu u Beogradu jedva i to posle penala.

Danas, u ponedeljak 24. aprila, predstavnik Holandije postao je prvak Evrope pošto je u finalu deklasirao Hajduk iz Splita sa 5:0.

Izabranici Marijana Budimira imali su podršku nekoliko hiljada navijača u Ženevi, ali su gledali debakl svojih izabranika od strane AZ-a.

Treba napomenuti da je u polufinalu dobio Sporting iz Lisabona takođe na penale, ali su potom razbili sve redom.

U prvoj rundi su razbili Šamrok sa 6:1 u dvomeču, a potom su redom izbacivali Ajntraht Frankfurt (5:0), Barselonu (3:0) i Real Madrid (4:0).

U svečanoj loži bili su Predrag Mijatović, Filip Lam, Patrik Vijera, Rafael Benitez, Ronald Kuman, Roberto Martinez, Geret Sautgejt, Fabio Kapelo i Luis Figo.

Da nije bilo Borne Buljana, golmana hrvatskog tima, rezultat bio bio ubedljivi jer je samo u prvom poluvremenu skinuo četiri zicera.

Džejdan Adai pogodio je iz penala u 45. minutu, a sve je bilo gotovo kada je Ernest Poku bio precizan u 70. i 76. minutu.

Konačan rezultat sa dva gola postavio je Meks Merdink u 79. i u 87. minutu, a Buljan je ponovo spasio svoje saigrače.

Bonus video:

02:14

SKANDALOZNO PONAŠANJE GOLMANA ARGENTINE! Bivši fudbaler Partizana: Zbog neprimerenog ponašanja SVE ZASLUGE MU PADAJU U VODU!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.