POMOĆ LEGENDE PARTIZANA I FERGIJEV POTEZ IZNENAĐENJA! Vidić otkrio kako je otišao u Junajted pre Liverpula (VIDEO)
Aleks Ferguson i Nemanja Vidić, Foto: PAUL ELLIS / AFP / Profimedia

ZANIMLJIVA PRIČA

POMOĆ LEGENDE PARTIZANA I FERGIJEV POTEZ IZNENAĐENJA! Vidić otkrio kako je otišao u Junajted pre Liverpula (VIDEO)

Zapravo je sve to bilo meni mnogo bitnije, to što sam upoznao Fergija, igrače, čelnike kluba, sve to je bilo važnije od novca, rekao je Nemanja

Objavljeno:

Nemanja Vidić gostovao je u jednom potkastu koji vodi Rio Ferdinand sa kojim je činio jedan od najboljih štoperskim tandema u istoriji Premijer lige.

Osim priče oko odustajanja od mesta za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, govorio je o mnogim detaljima iz bogate i trofejne karijere.

Rio Ferdinand i Nemanja Vidić
Rio Ferdinand i Nemanja Vidićfoto: Back Page Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedna od anegdota je i oko dolaska u Mančester junajted iz Spartaka iz Moskve, a oko transfera pomogla je i jedna legenda Partizana.

U pitanju je Budimir Vujačić koji je crno-beli dres nosio od 1989. do 1993. godine, a u jedno je bio i reprezentativac Jugoslavije.

Budimir Vujačić
Budimir Vujačićfoto: Starsport©

Popularni Buda bio je posrednik u pregovorima nekadašnjeg kapitena "crvenih đavola" i velikana sa Old Traforda.

On je "spojio" Užičana sa Aleksom Fergusonom, a čuveni centralni defanzivac je ranije govorio da je pričao sa Rafaelom Benitezom.

Rafael Benitez
Rafael Benitezfoto: EPA/Will Oliver

Španac je tad vodio Liverpul, a "redsi" su prestali da se javljaju i Fergi je to iskoristio uz kontakt sa Budimirom Vujačićem.

- Prvi momenat kada sam bio u kontaktu sa klubom bilo je 2005. u decembru i tu je bio Buda Vujačić. Rekao mi je, "Slušaj, želiš li da igraš za Junajted." Rekao, sam "Da naravno da želim da igram za Mančester junajted." U to vreme je i Liverpul bio uključen, pričao sam sa Rafom Benitezom, on je jedan od prvih sa kojima sam pričao. Moj engleski nije bio dobar, pa je moja supruga Ana pričala sa njim. Pitao me je da li želim da dođem u Englesku, rekao sam da želim, sve je bilo super i onda se naredne tri nedelje nisu javljali - počeo je Vidić.

Budimir Vujačić (levo)
Budimir Vujačić (levo)foto: Starsport©

- Fergi je bio u kontaktu sa Budom, kada me je Buda pitao da li želim da dođem i kada sam mu rekao da želim, rekao je "Ok, Fergi će te pozvati." Pitao sam se šta da kažem, moj engleski je loš. Rekao je, "Stavi ga na spikerfon, ja ću ti pomoći. Fergi je pozvao, rekao je "Zdravo Nemandža", nije me zvao Nemanja. Pitao je da li je sve dobro, rekao je da me prati poslednjih šest meseci do godinu dana, da mu se sviđa kako igram, da će sve biti završeno ako želi da dođe i da će sve biti dobro. I ja sam za jednu nedelju bio već u Mančesteru - rekao je Vidić.

Aleks Ferguson i Nemanja Vidić
Aleks Ferguson i Nemanja Vidićfoto: ADRIAN DENNIS / AFP / Profimedia

Prisetio se hit anegdote sa Fergusonom, koji je njemu i Vujačiću otimao kofere iz ruke da ih on stavi u gepek kada ih je dovozio sa aerodroma i vraćao nazad.

- Zanimljiva je priča, pamtim taj momenat. Aleks Ferguson je čekao. Buda i ja smo došli zajedno, kada smo došli, prvo smo otišli u hotel da vidimo igrače na večeri. Sedeo sam za stolom sa Kristijanom Ronaldom i Luisom Sahom. Posle toga, Fergi nas je odveo u hotel, nismo bili u istom hotelu. I Fergi je uzeo naše kofere i stavio ih u gepek. Otimao ih je, hteo je da ih on stavi u gepek. Ovo je priča koju sam morao da ispričam - istakao je Vidić.

Aleks Ferguson i Nemanja Vidić na predstavljanju u Mančester junajtedu
Aleks Ferguson i Nemanja Vidić na predstavljanju u Mančester junajtedufoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

- Sutradan smo imali pregovore i on nas je sutradan nas je opet Fergi vozio na aerodrom. I ponovo nam je uzeo kofere stavio u gepek... Onda sam otišao narednih 10 dana, jer je trebalo da dobijem vizu. I onda sam u avionu razmišljao "Igraću za Mančester junajted, razmišljao o Fergiju, o koferima, i u jednom momentu se setio. Vau, potpisao sam za menje novca nego što sam imao u Spartaku iz Moskve - poručio je Vidić.

- Zapravo je sve to bilo meni mnogo bitnije, to što sam upoznao Fergija, igrače, čelnike kluba, sve to je bilo važnije od novca - zaključio je Vidić.

Bonus video:

00:11

DOSTA VIŠE! Nemanja Vidić žestoko udario po FSS: Napravili ste sistem koji radi za menadžere i vas, SRAM VAS BILO!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.