ŠPANCI BRUJE! Karim Benzema se DOGOVORIO - evo gde će igrati naredne sezone!
Karim Benzema, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

opa!

ŠPANCI BRUJE! Karim Benzema se DOGOVORIO - evo gde će igrati naredne sezone!

Postigao sporazum na godinu dana

Objavljeno: 18:02h

Francuski fudbaler Karim Benzema produžio je ugovor sa Realom za još jednu godinu, piše španski "As".

Kako se navodi, Benzama je postigao sporazum sa Florentinom Perezom koji ga je i doveo u Real iz Liona još 2009. godine.

Obe strane su svakako sasvim svesne da će to biti Benzemina poslednja sezona u Realu jer će u decebru napuniti 36 godina. Ipak, očekuje se da po završetku karijere Benzema ostane u klubu uz neku drugu funkciju.

Do sada je Francuz imao ugovor koji je isticao u junu 2024. godine, a produženje je stiglo kao aktivacija klauzule o Zlatnoj lopti koju je Benzema imao u ugovoru.

Karim Benzema
Karim Benzemafoto: EPA/Rodrigo Jimenez

Od dolaska u Real, Benzema je odigrao 640 utakmica, postigao je 349 golova (po čemu je drugi igrač kluba u istoriji), upisao je 165 asistencija (najbolji asistent kluba svih vremena), osvojio je 24 pehara (drugi je po tome u istoriji Reala), po jednom je dobio UEFA Best nagradu i Zlatnu loptu. Za sve to vreme dobio je samo 13 žutih i nijedan crveni karton.

Benzema sada ima sasvim dovoljno vremena da postane najtrofejniji igrač Reala svih vremena. Jedan osvojen pehar deli ga od izjednačavanja rekorda koji drži Marselo.

Uz pet pehara Lige šampiona, Benzema je sa kraljevskim klubom četiri puta osvojio titulu šampiona Španije, dva puta je osvojio Kup kralja, četiri puta Superkup Španije, četiri puta UEFA Superkup i pet puta FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.