TERZIĆ PRIČAO O TRANSFERIMA ZVEZDE, EVROPI, MILOJEVIĆU: Lopta u Ligi šampiona drugačije skakuće...
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

spremio plan

TERZIĆ PRIČAO O TRANSFERIMA ZVEZDE, EVROPI, MILOJEVIĆU: Lopta u Ligi šampiona drugačije skakuće...

Mi sa 50 miliona evra nemamo šta da tražimo u Evropi kada se sudarimo sa klubovima kojima je 500 ili 800 miliona godišnji budžet - ističe Zvezdan Terzić

Objavljeno:

Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, govorio je za "Sportal" o finansijskom značaju ulaska u grupnu fazu Lige šampiona.

Crveno-beli će skoro izvesno tamo jer im je potrebna još samo jedna pobeda u poslednjih sedam kola Superlige Srbije, odnosno plej-ofu. A šampion države ide naredne sezone direktno u LŠ.

- Klub će ove godine generisati oko 50 miliona evra prihoda. To je jako velik prihod za domaću ligu i mi smo tu dominantni, superiorni, nazovite to kako hoćete. Sa druge strane, mi sa 50 miliona evra nemamo šta da tražimo u Evropi kada se sudarimo sa klubovima kojima je 500 ili 800 miliona godišnji budžet. I - smo stalno u raskoraku. Jaki smo za domaću ligu, preslabi smo za Ligu šampiona. Jako je teško onda funkcionisati. Pogotovo što mi u utakmice Lige šampiona dolazimo iz baš slabog prvenstva. Lopta u Ligi šampiona drugačije skakuće. Brže ide, igrači su neverovatnih fizičkih predispozicija. Sve je mnogo brže i na mnogo užem prostoru. S obzirom na to da mi dolazimo iz jedne spore, nekvalitetne lige, sa loših terena gde lopta skače po onim grbavicama, dolazimo u jedan dijametralno suprotan ambijent. Biće izuzetno teško da se naši igrači spreme za takav ambijent - istakao je Terzić za Sportal.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Još jedna "vrela tema" u Zvezdi jeste pozicija trenera, na kojoj je trenutno Miloš Milojević, ali se u poslednje vreme dosta spekuliše o dovođenju Baraka Bahara iz Makabija.

Međutim, Terzić ističe da Milojević ima još vremena da se dokaže i ubedi upravu da je on pravi čovek da vodi klub u Ligi šampiona.

- Crvena zvezda mora uvek da teži boljim rešenjima, obavio sam razgovor sa Milojevićem, rekao sam da se ne opterećuje medijskim natpisima i da se fokusira na rad. Ima ugovor do juna, kada će se doneti odluka o njegovom ostanku, a on do tada ima vremena da ubedi javnost, navijače i nas iz rukovodstva da je on pravo rešenje. A, da smo razgovarli sa mnogim trenerima - jesmo. Ponavljam, to je naša obaveza, kao ljudi koji vode Crvenu zvezdu. Dakle, odluku donosimo u junu, nadam se kao osvajači duple krune - zaključio je Terzić.

Miloš Milojević
foto: Starsport©

Bonus video:

00:22

Đoković na meču Zvezda - Valensija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.