MAJSTORSKI: Odigrao 48 minuta, a uzeće im 28.000.000 evra!
Žan-Kevin Ogistan, Foto: EPA/Filip Singer

kakav danak bahatosti

MAJSTORSKI: Odigrao 48 minuta, a uzeće im 28.000.000 evra!

Kad se računa i 20 miliona evra koje će isplatiti RB Lajpcigu, engleski klub će platiti milion evra po minutu

Objavljeno:

Francuski fudbaler Žan-Kevin Ogistan (25) zasada nije uspeo da opravda veliki talenat koji je najavio još kao omladinac Pari Sen Žermena, ali novčano gledano i te kako briljira.

Naime, on će od bivšeg kluba, Lids Junajteda, dobiti odštetu u vrednosti od 28 miliona evra, a da je jedva zaigrao za engleskog premijerligaša.

Ogistan je u Lids stigao na pozajmicu iz RB Lajpciga u januaru 2020. godine, ali se engleski klub obvezao da otkupi njegov ugovor ako se vrati u Premijer ligu.

Na kraju je Lids uspeo da se vrati u najjači rang Engleske, ali ugovor nije otkupio.

Lajpcig je odmah tog leta 2021. tužio engleski klub i presudom FIFA dobio oko 20 miliona evra. Tu nije bio kraj problemima "Belih" jer ih je tužio i sam fudbaler.

Ogistan je od FIFA zatražio da mu Lids isplati kompletan petogodišnji ugovor koji je trebalo da potpiše u junu 2020. Sada je Svetska kuća fudbala presudila u njegovu korist, a Lids se žalio na ovu presudu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

Ogistan je za Lids odigrao samo tri utakmice, odnosno ukupno 48 minuta.

Jedan je od mnogih talentovanih omladinaca PSŽ-a koji među skupim zvezdama nije mogao da dobije minutažu pa je otušao u RB Lajpcig. Posle pozajmica Monaku i Lidsu, igrao je za Nant, a od ove sezone je član Bazela.

Bonus video:

00:27

Uništeni automobil Đorđa Višackog

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.