IZRAELCI JAVLJAJU: Zvezda za Bahara daje Makabiju 2.800.000 evra, evo šta se čeka!
Barak Bahar, Foto: EPA/Robert Ghement

široko

IZRAELCI JAVLJAJU: Zvezda za Bahara daje Makabiju 2.800.000 evra, evo šta se čeka!

Zvezda je željenom treneru spremila ugovor do 2025. godine

Objavljeno: 10:12h

Miloš Milojević je istakao da će maksimalno odraditi svaki dan svog ugovora sa FK Crvena zvezda, a srpski šampion već uveliko radi na njegovoj zameni na mestu trenera.

Čelnici crveno-belih su krajem marta primećeni u Izraelu na razgovorima sa svojom metom, šefom stručnog štaba Makabija iz Haife, Barakom Baharom.

Potom je potvrđena informacija da je u trci za njegov potpis i Olimpijakos i delovalo je da Bahar samo treba da odabere novu sredinu i da će ga Makabi pustiti, a Zvezda je zatražila brz odgovor od Izraelca.

Barak Bahar
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Međutim, klub iz Haife je spremio poboljšanu ponudu za trenera kako bi ostao njihov.

Izraelski list "One", upravo onaj koji je ekskluzivno objavio fotografije sa pregovora dve strane u Haifi, sada prenosi informaciju da Zvezda i dalje čeka pristanak Baraka Bahara, nakon čega planira da pošalje zvaničnu ponudu vlasniku kluba Jakovu Šaharu.

Od ranije je poznato da će Zvezda za dolazak 43-godišnjeg trenera koji je osvojio čak deset trofeja u dosadašnjem toku karijere morati da plati i obeštećenje pošto mu ugovor ističe tek u leto 2024.

- Nismo dobili nikakvu ponudu za Bahara, tako da radimo uobičajeno i fokusirani smo na svoj cilj, a to je šampionska titula. Takođe, radimo na produžetku ugovora pojedinih igrača za narednu sezonu - saopšteno je iz Makabi Haife.

Detalj sa utakmice Zvezda - Makabi
Detalj sa utakmice Zvezda - Makabifoto: Starsport©

Podsetimo, Zvezda je spremila ugovor Baraku Baharu do 2025. godine, vredan milion evra po sezoni, dok je navodno spremna da ponudi i kompenzaciju Makabiju od 600.000 evra za mladog stručnjaka.

Takođe, ako bi u jednoj od naredne dve sezone doveo klub do nokaut faze Lige šampiona, dobili bi bonus od 200.000 evra. To znači da bi čitav posao mogao da bude 2,8 miliona evra.

Podsetimo, Zvezda će u slučaju da prema očekivanjima odbrani titulu, otići direktno u grupe LŠ u sezoni 2023/24.

Bonus video:

00:22

Đoković na meču Zvezda - Valensija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.