"TREBALO JE DA GA SMENE PRE DVA MESECA, NE BIH DOVEO STANKOVIĆA!" Legenda Sampdorije "udarila" po Dekiju
Dejan Stanković, Foto: EPA/LUCA ZENNARO

"Šta je doneo timu?"

"TREBALO JE DA GA SMENE PRE DVA MESECA, NE BIH DOVEO STANKOVIĆA!" Legenda Sampdorije "udarila" po Dekiju

Znam da je loše ako menjate 2-3 trenera za sezonu, ali ako želim spas, menjao bih, rekao je nekadašnji štoper reprezentacije Italije

Objavljeno: 22:07h

Dejan Stanković u narednih i ujedno poslednjih 10 kola Serije A ima nemoguću misiju, a to je da ostavi Sampdoriju u prvom rangu italijanskog fudbala.

Klub iz Đenove trenutno je pretposlednji na tabeli sa 15 bodova, a Specija koja je prva iznad zone ispadanja ima 25.

1 / 10 Foto: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Pjetro Vjerhovod, legenda Sampe koji je 12 godina nosio dres italijanskog velikana (1983-1995) govorio je o svom nekadašnjem klubu.

- Opstanak zavisi isključivo od Specije koja sada ima 25 bodova. Izračunao sam, ako Specija pobedi još 3-4 utakmice, malo će tu moći da se uradi. Sampdorija će, u tom slučaju, morati da pobedi sedam ili 10 utakmica - kaže Vjerhovod.

Specija ima deset bodova prednosti.

- Nada uvek postoji, ali biće jako teško. Prilika je izgubljena porazima od Lećea i Monce, i sada ništa više ne zavisi od Sampdorije - istakao je Vjerhovod.

Detalj sa utakmice Monce i Sampdorije
Detalj sa utakmice Monce i Sampdorijefoto: Claudio Grassi / LaPresse / Profimedia

Nekadašnji štoper reprezentacije Italije smatra da je Sampdorija mogla bolje, ali sa drugim rešenjem na poziciji trenera.

- Stanković? Ja ga ne bih doveo jer mu je trebalo dva meseca da u potpunosti razume kako stvari stoje u ligi, potom pogledajte njegov prosek osvojenih bodova. Đampaolo (prethodnik, prim. aut) je imao više od njega. Povrh svega, nije bilo pomaka u igri i trebalo je da bude smenjen još pre dva meseca jer ni tada nije bilo rezultata. Znam da je loše ako menjate 2-3 trenera za sezonu, ali ako želim spas, menjao bih - nije štedeo kritiku Vjerhovod Stankovića i dodao je:

1 / 8 Foto: EPA/Simone Arveda

- Šta je doneo timu? Ekipa možda igra bolje, ali to me ne zanima. Ako želim da spasim sebe i tim ispadanja, više bih voleo da ekipa ne igra lepo za oko, ali da pobeđuje.

Bonus video:

00:39

DEJAN STANKOVIĆ O NOVAKU ĐOKOVIĆU: Presrećan sam što živim u njegovoj eri, takav se ambasador naše zemlje NEĆE OPET RODITI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.