KATASTROFA ZA MITROVIĆA! Srbin DRAKONSKI kažnjen, dugo ga neće biti na terenu!
Aleksandar Mitrović, Foto: Gary Oakley / imago sportfotodienst / Profimedia

englezi nemilosrdni!

KATASTROFA ZA MITROVIĆA! Srbin DRAKONSKI kažnjen, dugo ga neće biti na terenu!

Loše vesti za srpskog golgetera

Objavljeno: 18:14h

FA Engleske odredila je kaznu za srpskog napadača i igrača Fulama Aleksandra Mitrovića koji je zaradio crveni karton na meču sa Mančester junajtedom.

Reprezentativac Srbije će zbog isključenja na meču četvrtfinala FA Kupa morati da pauzira čak na osam utakmica.

Istovremeno, Savez je kaznio i trenera Marka Silvu sa dva meča zabrane vođenja ekipe zbog isključenja na istoj utakmici.

Prethodna kazna je bila tri meča suspenzije, ali je ta odluka preinačena, pa će srpski golgeter pauzirati skoro do kraja sezone.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrovićfoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

- Nezavisna regulatorna komisija kaznila je Marka Silvu i Aleksandra Mitrovića iz Fulama posle saslušanja u vezi sa incidentom na meču FA kupa 19. marta sa Mančester junajtedom. Marko Silva je priznao da je koristio nepristojne reči, i gestikulirao prema sudiji u 72. minutu, takođe da je koristio nedozvoljene reči vređajući četvrtog sudiju pre nego što je isključen i potvrdio je da je to isto uradio pošto je bio isključen. On poriče da je bacio flašicu sa vodom u pravcu pomoćnog sudije i da se prema njemu nedozvoljeno ponašao. Regulatorna komisija je podržala optužbu protiv njega i kaznila ga sa dva meča zabrane vođenja tima i sa 20.000 funti". "Menadžer je takođe priznao da komentari dati na konferenciji za medije sadrže reči kojima se dovodi u pitanje integritet sudija i time krši kodeks igre. Kao dodatak, Regulatorna komisija je podržala finansijsku kaznu od 20.000 funti - stoji u saopštenju.

Kada je reč o Mitroviću, dali su sledeće obrazloženje:

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrovićfoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

- Smatramo da bi standardna kazna koja bi se inače primenila za Aleksandra Mitrovića zbog isključenja i poteza koji je napravio prema sudiji u 72. minutu, bila nedovoljna. Napadač je poricao krivicu, ali je ona podržana od strane Regulatorne komisije i dodeljena mu je kazna od tri meča. To je dodatno na kaznu od tri meča koje je dobio zbog isključenja. Napadač je priznao da njegove reči i ponašanje nisu bili u skladu sa pravilima, da je koristio nedozvoljene reč i da je pretio, tako da mu je Regulatorna komisija odredila još dva meča kazne suspenzije i novčanu kaznu od 75.000 funti. U totalu, komisija je suspendovala Mitrovića na osam mečeva. Jedan je već odradio, tako da neće moći da igra za klub u narednih sedam utakmica.

Takođe, komisija je kaznila i Fulam sa 40.000 funti jer nisu uspeli da kontrolišu ponašanje igrača i stručnog štaba.

Mitrović neće moći da igra sve do poslednja tri meča u sezoni sa Sautemptonom, Kristal Palasom i Mančester junajtedom.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.