"IMAM PUNO SRBA PRIJATELJA, ALI DOSTA JE" Bivši as Ajaksa i Holandije se opet okomio na Tadića, ali nije tu stao!
Vesli Snajder, Foto: Printscreen/Veronica offside

dežurni kritičar

"IMAM PUNO SRBA PRIJATELJA, ALI DOSTA JE" Bivši as Ajaksa i Holandije se opet okomio na Tadića, ali nije tu stao!

Opet bi sve trebalo da se vrti oko gospodina Tadića - razočaran je Vesli Snajder

Objavljeno:

Ajaks je izgubio korak u borbi za četvrtu uzastopnu titulu prvaka Holandije, a Dušan Tadić je ponovo označen kao glavni krivac za neuspeh "Kopljanika" koji su u nedelju ispustili dva boda na gostovanju Go Ahed Iglsu (0:0).

Još gora od rezultata je bila igra Ajaksa, potpuno bezopasna, a nakon Keneta Peresa, opet je Vesli Snajder taj koji se okomio na kapitena.

Bivši vezista Ajaksa i Reala izmešu ostalih smatra da je neshvatljivo da trener Džon Hajtinga nije zamenio Tadića uprkos osrednjoj igri.

Stiven Bergvajn nije bio potpuno spreman, pa se Tadić sa pozicije napadača vratio na levu stranu napada. Kada je Hajtinga morao nešto da forsira u drugom poluvremenu, trener Ajaksa je odlučio da ne menja Tadića, već centarfora Brajana Brobija.

FK Ajaks, Dušan Tadić, Fudbaleri Ajaksa
foto: EPA/Olaf Kraak

- Opet se vrše te izmene... - uzdahnuo je Snajder. - Jako mi se sviđa Džoni, ali ponovo vidim Alfreda Shrojdera (prethodni trener Ajaksa). Prave se iste promene.

I Šrojder je skoro na svakom meču odbijao da zameni Tadića. Čini se da se to nije promenilo pod Hajtingom.

- Opet bi sve trebalo da se vrti oko gospodina Tadića - kaže Snajder pa napominje: - Nemam ništa protiv Srba, inače ćete opet krenuti s tim... Zaista imam puno srpskih prijatelja, ali dosta je.

Hajtinga je o mogućem pogrešno poništenom golu Mohameda Kudusa nakon intervencije VAR-a rekao da Ajaks tako ne može da osvaja titule.

- Ako počnete da tražite razloge zašto ne osvajate titule, Tadić je jedan - opet se uhvatio Snajder. - Uopšte ne VAR.

Hajtinga je objasnio Brobijevu zamenu naznakom da napadač nije bio potpuno spreman. Snajder ne prihvata to objašnjenje bivšeg saigrača.

- To se kriješ, pričaš da... Ne, to je samo zato što Tadić mora da igra. Barem Brobi nešto stvara. Tadić ovih dana ne stvara baš ništa.

Kudusova igra se takođe nedeljama nije dopadala Snajderu.

Mohamed Kudus
Mohamed Kudusfoto: EPA/Maurice van Steen

- Iz utakmice protiv Fejenorda stekao sam osećaj: jednostavno ga više nije briga. Mislio sam protiv Go Aheda da će biti zamenjen jer je povređen ili tako nešto. Nije više ništa radio. Samo se šetao... To radi Mesi u Pari Sen Žermenu, ali Kudus to ne može da radi u Ajaksu.

U završnici, Ganac je prešao u vezni red, a Fransisko Konseisao (jedan od sinova Serža Konseisaa) je otišao na krilo.

- Konseisao je tri ili četiri puta probio, što Kudus nije uspeo da uradi tokom celog meča. Konseisao ima pretnju, ali slab rezultat - zaključuje bivši kapiten Ajaksa i Holandije.

Bonus video:

00:25

Auuuu, koliko u svetu cene kapitena Srbije: Dušan Tadić u odabranom drustvu u Dohi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.