UMRO OD TUGE ZA PARTIZANOM: Smrt koja je potresla sve ljubitelje crno-bele boje!
Stadion Partizana, Foto: EPA/SRDJAN SUKI

TUŽAN DAN

UMRO OD TUGE ZA PARTIZANOM: Smrt koja je potresla sve ljubitelje crno-bele boje!

Ostaće večno upamćen, bio je jedinstven i neponovljiv

Objavljeno: 09:25h

Partizan je veliki klub, bogate tradicije i ponosne istorije koji su zbog vrednosti koje neguje zavoleli mnogi ljubitelji fudbala, ne samo u Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama, već i širom Evrope i sveta.

Među onima koji su se identifikovali sa crno-belim bojama bili su mnogi poznati državnici, umetnici, sportisti, muzičari i javne ličnosti, kao i još veći broj “običnih ljudi” koji u Partizanu i Humskoj ulici osećaju deo sebe i koji na hramu fudbala pronalaze mir i odmor od svakodnevnih problema.

Miša Tumbas
Miša Tumbasfoto: Starsport©

Međutim, nijedan navijač Parnog valjka, a u istoriji ih je bilo baš mnogo, dok će ih u budućnosti biti još više, nije bio toliko poznat i omiljen među ostalima kao što je to bio Miša Tumbas.

Rođen je kao Miroslav Gajić davne 1954. godine i od kad zna za sebe je voleo Partizan. Iskreno, emotivno i čisto, kako je to samo on umeo.

Nije bilo sportske discipline u kojoj su se takmičili momci i devojke u crno-belim dresovima, a da on nije došao da im pruži podršku.

Glasnu, snažnu i energičnu.

Partizan je za njega bio sve i pored njih nije imao nikoga, osim svoje komšinice Goce koja se godinama brinula o njemu. Imao je i navijače kluba koji su mu udruženom akcijom renovirali kuću u Bariču i pomagali mu da prebrodi bar deo problema, kojih je u životu imao baš mnogo.

Miša Tumbas i Dule Vujošević
Miša Tumbas i Dule Vujoševićfoto: Vladimir Sporčić

Ali ti problemi koliko god veliki bili nisu bili veći od ljubavi prema klubu i želje da bude. Uvek i svuda. Prepreka i izgovora za njega nije bilo i jedino što je moglo da ga spreči da gleda klub koji voli je to da Partizan više ne igra utakmice. I na žalost, upravo to se i dogodilo te ružne, tužne i nesrećne 2020. godine.

Svetom je zavladala epidemija koronavirusa, sve je stalo, pa tako nije bilo ni sportskih mečeva. Nikakvih. Čak ni onih pionirskih.

Miša to nije mogao da izdrži i otišao je tiho pravo u legendu, jer kako reče njegova komšinica Goca tog 4. aprila 2020. godine:

- Obdukcija nije potrebna. Ubeđena sam da je umro od prevelike tuge, od nemogućnosti što ne može da gleda svoj Partizan. Srce nije izdržalo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.