"BATO MOJ, POČIVAJ U MIRU" - Milan Borjan utučen od bola zbog smrti prijatelja (FOTO)
Milan Borjan i Mario Božić, Foto: Printscreen/Instagram/borjan_milan_official

oproštaj

"BATO MOJ, POČIVAJ U MIRU" - Milan Borjan utučen od bola zbog smrti prijatelja (FOTO)

Mario je izdržao dve operacije na mozgu, ali opaka bolest je bila prejaka

Objavljeno:

Fudbalski svet u regionu u ponedeljak je pogodila vest o smrti Marija Božića (39), bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, posle teške bolesti.

U svojoj karijeri branio je boje brojnih klubova, a izdvajaju se Voždovac, Borac iz Čačka, Slovan iz Bratislave i mađarski Videoton. Za selekciju BiH upisao je dva nastupa.

Mario Božić je bio i veliki navijač Crvene zvezde, a dok je 2010. nastupao za Slovan, tadašnji trener crveno-belih Robert Prosinečki je pokušao da ga dovede na stadion "Rajko Mitić", ali do realizacije transfera nije došlo. Ipak, bio je čest gost kluba.

Igrao je protiv Crvene zvezde baš u dresu slovačkog kluba u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa otuda pomenuto interesovanje.

Od Božića se oprostio i kapiten i golman Crvene zvezde, Milan Borjan.

- Bato moj, počivaj u miru - oproštajna je poruka Borjana.

Milan Borjan, Mario Božić
foto: Printscreen/Instagram/borjan_milan_official

Mario je rođen 25. maja 1983. godine u Tuzli i igrao je na poziciji veznog igrača. Već u mladosti se odlučio da pređe u Srbiju, gde je i započeo svoju profesionalnu karijeru.

Profesionalnu karijeru započeo je u Loznici, odakle se potom redom selio u Radnički Stobeks, bivši Beograd, Videoton, Ujpešt, Slovan iz Bratislave, Ašdod, Borac iz Čačka, Šangaj Šenhuu, Simruk, Panahaiki, Voždovac, a potom se ponovo vratio u Borac i Loznicu gde je završio svoj put 2016. godine.

Interesantno je da je u dresu Šangaja Šenhue igrao zajedno sa Nikolasom Anelkom.

Potom je usledila borba za život pošto mu je ustanovljen rak na mozgu zbog kojeg je prošao kroz dve teške operacije. Nažalost, bolest je bila isuviše agresivna, pa Mario nije uspeo da pobedi.

Bonus video:

00:14

Navijači Partizana u Novom Sadu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.