PREDSEDNIK UEFA O VELIKOM SKANDALU: Ovo je jedna od najozbiljnijih situacija u fudbalu koje sam video!
Aleksander Čeferin, Foto: EPA/Christian Bruna

zaprepašćen

PREDSEDNIK UEFA O VELIKOM SKANDALU: Ovo je jedna od najozbiljnijih situacija u fudbalu koje sam video!

Propisi Lige šampiona koji su na snazi od 2007. godine, dozvoljavaju UEFA -i da zabrani učešće timovima na jednu sezonu, ako su bili uključeni u nameštanje utakmica

Objavljeno:

Predsednik UEFA-e Aleksander Čeferin se oglasio povodom istrage koja se vodi protiv FK Barselona.

Katalonski gigant je od strane španskog tužilaštva ranije optužen za korupciju, pošto je u periodu od 2001. do 2018. godine uplatio više od 7,3 miliona evra na račun firme bivšeg potpredsednika tamošnje fudbalske sudijske komisije.

Sumnja se da je Barsa uplaćivala novac Hoseu Mariji Enrikesu Negreiri (član sudijske organizacije od 1994. do 2018.), kako bi on uticao na izbor sudija za mečeve katalonskog tima.

FK Barselona
foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Evropska kuća fudbala se uključila u istragu a propisi Lige šampiona koji su na snazi od 2007. godine, dozvoljavaju UEFA -i da zabrani učešće timovima na jednu sezonu, ako su bili uključeni u nameštanje utakmica.

Tužilaštvo je pored korupcije u sportu bivše čelnike Barselone Sandra Roselja i Đozepa Bartomeua optužilo i za nesavesno upravljanje i falsifikovanje dokumentacije. Optužnica se takođe odnosi i na Enrikesa Negreiru.

- Ovo ne mogu direktno da komentarišem iz dva razloga. Prvo, pošto imamo nezavisnu disciplinsku komisiju zaduženu za to. I drugo, zato što se ovim pitanjem nisam detaljno bavio. Ipak, mogu nešto da kažem: obavešten sam i situacija je izuzetno ozbiljna. Toliko je ozbiljna da je, po mom mišljenju, jedna od najozbiljnijih u fudbalu koje sam video - rekao je Čeferin.

Čeferin se uskoro suočava sa onim što se očekuje da će biti puka procedura da ponovo bude izabran za predsednika UEFA-e u Lisabonu, a veruje da će promene koje je spremio za Ligu šampiona razbiti nezadovoljstvo velikih klubova koji i dalje planiraju osnivanje durgog takmičenja, Superlige Evrope.

- Promene će učiniti faze koje vode do direktnog plej-ofa zanimljivijim. Dodaćemo nove stvari trenutnom modelu, koji će zadržati sve dobre stvari koje već ima - najavio je Aleksander Čeferin.

Bonus video:

00:14

Sudije izbacile navijača

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.