DELIJE PAMTE JEDNU NJEGOVU ČAROLIJU I NIŠTA VIŠE: Bivši napadač Zvezde sa 2 gola srušio velikana u finalu! (VIDEO)
Delije, Foto: Espreso sport

JOŠ JE MAJSTOR

DELIJE PAMTE JEDNU NJEGOVU ČAROLIJU I NIŠTA VIŠE: Bivši napadač Zvezde sa 2 gola srušio velikana u finalu! (VIDEO)

Taj gol je bio toliko spektakularan da se može smatrati jednim od najlepših postignutih na Zvezdinom stadionu i u Superligi

Objavljeno: 12:13h

Završnica šampionata brazilske Pauliste je godinama unazad bila rezervisana za četiri velikana iz Sao Paola - Palmeiras, Korintijans, Sao Paolo i Santos (iz luke kraj najvećeg grada Brazila), ali ove sezone je očigledno došlo do promena u odnosu snaga.

Tri od ova četiri kluba su ispala još pre polufinala, a bogati Palmeiras će imati težak posao da odbrani titulu jer je u prvoj utakmici finala poražen na gostovanju Agva Santi 1:2.

Oba gola za domaćina dao je napadač čije ime izaziva setu kod navijača Crvene zvezde s obzirom da je jednu polusezonu bio njen član daleke 2011. godine.

Tada 22-godišnji Bruno Mezenga je kao pozajmljen igrač stigao sa jedne "Marakane" (Flamengove) na drugu (sada zvanično stadion "Rajko Mitić"). Viđen je kao veliko pojačanje i dao je po gol u dve utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ventspilsa.

Bruno Mezenga
foto: Dado Đilas

Međutim, onda se uklopio u sivilo i izgubio mesto u postavi od Andrije Kaluđerovića i u Superligi Srbije postigao samo jedan gol pa je već u januaru prosleđen u turski Orduspor.

Ali taj jedan gol je bio toliko spektakularan da se može smatrati jednim od najlepših postignutih na Zvezdinom stadionu i u Superligi. Protiv Smedereva novembra 2011. Mezenga je na jedan centaršut reagovao pravom magijom sa plaža Rio de Žaneira - skočio je visoko, ali ne da napadne loptu glavom, već je pustio da mu prođe kroz noge a onda je petom okrznuo tako oštro i zakucao u mrežu.

Sada Bruno Mezenga ima 34 godine, ali je očigledno dovoljno dobar da se nosi sa odbranom moćnog Palmeirasa koju je matirao u 44. minutu glavom posle kornera, i u 92. minutu kada se odlično ubacio i iskosa sa desne strane pa preciznim udarcem matirao golmana.

"Zeleni" su do tog trenutka imali nerešeno zahvaljujući golu Endrika u 53. minutu, ali sada će morati da jure pobedu od dva gola razlike u revanšu 9. aprila, ako misle da izbegnu penale.

Bruno Mezenga
Bruno Mezengafoto: AGIF / ddp USA / Profimedia

Bonus video:

00:22

Đoković na meču Zvezda - Valensija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.