VIDIĆ PRED VRATIMA FUDBALSKOG PANTEONA: Nemanja nominovan za Kuću slavnih Premijer lige!
Nemanja Vidić, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

opa

VIDIĆ PRED VRATIMA FUDBALSKOG PANTEONA: Nemanja nominovan za Kuću slavnih Premijer lige!

Karijera vrhunskog fudbalera je dovoljna za neka priznanja, ako nije za funkcije

Objavljeno: 14:05h

Kako su istakli brojni fudbalski asovi i radnici, bivši reprezentativci, uglavnom depo starijih generacija, Nemanji Vidiću nije bila dovoljna karijera vrhunskog fudbalera kako bi ga izabrali za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Ali jeste za jedno drugo priznanje, iz mnogo renomiranijih krugova.

Naime, Vidić se našao među igračlma nominovanim za Kuću slavnih Premijer lige.

vidic
vidicfoto: EPA/Roger Parker

Nekadašnji štoper Mančester Junajteda je među 15 kandidata za ulazak u fudbalski "panteon" Engleske, a gde se juče našao njegov bivši menadžer Aleks Ferguson, kao i Arsen Venger (Arsenal).

Ostali nominovani velikani su: Rio Ferdinand, Džon Teri, Jaja Ture, Majkl Oven, Robi Fauler, Toni Adams, Sol Kembel, Petr Čeh, Majkl Kerik, Endi Kol, Džermejn Defo, Les Ferdinand, Geri Nevil i Ešli Kol.

U saopštenju se navodi da će navijači moći da glasaju do 10. aprila. Svečana ceremonija biće održana u maju kada će u Kuću slavnih biti primljena tri kandidata.

Vidić je sa "Crvenim đavolima" osvojio pet titula Premijer lige, Ligu šampiona, FIFA Svetsko prvenstvo za klubove, tri Liga kupa i pet Komjuniti šilda, dok je dva puta proglašen igračem sezone. Za sedam i po godina na "Old trafordu" je zabeležio 300 nastupa uz 21 postignut gol.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.