Mislili ste da je kraj saopštenjima? Još 5 klubova se oglasilo povodom RATA pred Derbi! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

nema kraja

Mislili ste da je kraj saopštenjima? Još 5 klubova se oglasilo povodom RATA pred Derbi! (FOTO)

Sami procenite ko je u pravu
Objavljeno: 17:12h

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je svojim komentarisanjem izbora sudija za Večiti derbi započeo rat saopštenjima kakav se na pamti!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Usledio je odgovor Partizana, saopštenje FSS i još četiri kluba iz Superlige čiji odgovor možete da praočitate na ovom linku.

Dan pred Derbi u celu priču se uključilo još pet klubova - Mladost, Javor, Bačka, Novi Pazar i Borac!

Evo i njihovih saopštenja i izjava!

1. Mladost

- FK Mladost nema nameru da bilo koga uči pameti niti na bilo koji način da bude arbitar između više strana, ali imamo potrebu da se oglasimo, jer smo uvereni da je našem fudbalu u ovom trenutku preko potrebna stabilnost. Derbi između Crvene Zvezde i Partizana je institucija našeg fudbala i ne treba ga skrnaviti. Sudijska organizacija ima autonomiju u svom radu i za to ima odgovornost i svakako ne treba ubacivati neke otrovne strelice i tako bespotrebno vršiti pritisak na njeno funkcionisanje.

foto: Saša Pavlić Koky

- Pitanje delegiranja sudija pokrenula je Crvena zvezda, odnosno generalni direktor kluba Zvezdan Terzić koji je upitao FŠ zašto predstojeći "večiti" derbi crveno-belih i Partizana ne sudi Milorad Mažić već Majo Vujović. Nakon tog saopštenja Terzića, oglasili su se i predstavnici Sudijske komisije FŠ, ali i Partizan, Čukarički, Radnički iz Niša i Radnik. Zbog svega navedenog ne treba nekim nepotrebnim postupcima, kao što je vršenje pritiska na rad svih organa FŠ, dozvoliti pokretanje lavine negativnih komentara i urušavanje imidža fudbalskog sporta u našoj zemlji, koji polako kreće uzlaznom putanjom.

- Postupci koji proizvode negativnu atmosferu su najmanje potrebni u ovom trenutku, bez obzira sa koje strane dolaze. Sve moguće sumnje i eventualne anomalije treba rešavati u okviru institucija sistema - zaključuje se u saopštenju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.