ŠOK: Crvena zvezda ostaje bez DIREKTNOG mesta u Ligi šampiona?
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

STREPNJA

ŠOK: Crvena zvezda ostaje bez DIREKTNOG mesta u Ligi šampiona?

Crveno-beli moraju pomno da prate situaciju u elitnom takmičenju

Objavljeno: 13:54h

Fudbaleri Crvene zvezde trenutno imaju 16 bodova više u odnosu na Partizan i nadomak su osvajanja nove titule u prvenstvu Srbije.

Ukoliko se ne dogodi ogromno čudo do kraja sezone u Superligi, crveno-beli imaju velike šanse da naredne sezone zaigraju direktno u Ligi šampiona.

Ipak, da bi se to desilo potrebno je da elitno takmičenje osvoji neka od ekipa koja će kroz domaće prvenstvo obezbediti mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Sa druge strane, ukoliko ušati pehar osvoji neki tim, koji u svom domaćem pvenstvu ne uspe da se nađe na pozicijama koje vode u Ligu šampiona, Zvezda će morati u kvalifikacije za najjače evropsko klupsko fudbalsko takmičenje.

Baš zbog toga aktuelnom srpskom šampionu ne ide na ruku prolazak Čelsija u četvrtfinale.

Plavci su u revanšu savladali Dortmund sa 2:0 i izborili mesto među osam najboljih timova u Evropi. Kao što je poznato, izabranici Grejema Potera se u Premijer ligi nalaze miljama daleko od četvrtog mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Fudbaleri Čelsija
Fudbaleri Čelsijafoto: EPA/NEIL HALL

To znači da beogradski crveno-beli moraju da navijaju protiv londonskog kluba u nastavku elitnog takmičenja.

Na Zvezdinu žalost, ne preti joj samo Čelsi.

U sredu je na programu revanš meč osmine finala između Totenhema i Milana. Pevci i Rosoneri, za razliku od Čelsija, imaju dosta veće šanse da u svojim ligama završe na nekom od mesta koje vode u Ligu šampiona, ali isto tako postoje i dobra mogućnost da bez tog mesta i ostanu.

Jasno je da će jedan od ova dva kluba proći u četvrtfinale Lige šampiona, te se crveno-belima smanjuju šanse da naredne sezone dobiju direktno mesto u elitnom takmičenju.

Mogu da zagorčaju Zvezdinu sudbinu... Totenhem i Milan
Mogu da zagorčaju Zvezdinu sudbinu... Totenhem i Milanfoto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Što se tiče ostalih parova, Zvezdi tu ne preti prevelika opasnost. Real Madrid je, maltene, već eliminisao Liverpul, dok je slična situacija sa Napolijem i Ajntrahtom iz Frankfurta.

Duel između Bajerna i PSŽ-a nema nikakvu važnost za crveno-bele, pošto će oba tima svakako preko domaćeg prvenstva obezbediti mesto u Ligi šampiona.

Tu su još mečevi između Intera i Porta, kao i Mančester sitija i Lajpciga. Jedino su Građani sigurni što se tiče plasmana u Ligu šampiona, ali i preostala tri kluba se trenutno nalaze na mestima, u svojim prvenstvima, koja vode u društvo najboljih klubova Evrope.

Da rezimiramo, Zvezdi, prema trenutnom razvoju situacije, nikako ne odgovara da Ligu šampiona osvoje Čelsi, Totenhem ili Milan.

Koliko je realno da se to desi, procenite sami...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.