PAO MU KAMEN SA SRCA: Poter ja OVAKO prokomentarisao plasman u četvrtfinale Lige šampiona
Grejem Poter, Foto: EPA/DANIEL HAMBURY

VELIKA POBEDA

PAO MU KAMEN SA SRCA: Poter ja OVAKO prokomentarisao plasman u četvrtfinale Lige šampiona

Plavci upisali važan trijumf

Objavljeno:

Trener fudbalera Čelsija Grejem Poter rekao je da je zadovoljan zbog plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, ali da ekipa sada mora da se okrene obavezama u Premijer ligi.

- Na kraju utakmice bilo je mnogo emocija. Bilo je napeto na kraju, ali momci su odigrali fantastično. Srećan sam zbog ekipe jer je ostvarila pobedu, za sve ovde to je sjajno. U svlačionici osećaj je bio fantastičan. Prošli smo kroz težak period i ovo takmičenje nam mnogo znači. Želeli smo da prođemo među najboljih osam i to nam je dobra osnova za narednih nekoliko nedelja - rekao je Poter za BT Sport, preneo je Skaj.

Čelsi se sinoć plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je na svom terenu u revanšu osmine finala pobedio Borusiju iz Dortmunda sa 2:0. U prvom meču nemački tim pobedio je sa 1:0.

- Bilo je važno da ih pritisnemo i da nas publika podrži. To nije bilo lako pošto su oni kvalitetan tim koji igra sa mnogo samopouzdnja. Čestitam igračima, dali su sve od sebe u dve utakmice i mislim da smo zaslužili da prođemo - naveo je Poter.

Fudbaleri Čelsija
Fudbaleri Čelsijafoto: EPA/NEIL HALL

Londonska ekipa pobedila je golovima Rahima Sterlinga u 43. i Kaija Haverca u 53. minutu iz jedanaesterca. Nemački fudbaler je prvo pogodio stativu, ali je penal ponovljen zbog ulaska igrača Dortmunda u šesnaesterac, pa je iz drugog pokušaja Haverc zatresao mrežu.

Upitan je šta je znao o odluci da se ponovi penal, Poter je rekao da nije znao mnogo, ali da je znao da su igrači Borusije prekršili pravilo.

- Trebalo je ili Haverc ili Ris da izvedu. Ponekad oni na terenu moraju da osete šta da urade. Imamo poverenja u Kaija. Nisam gledao izvođenje, ali sam bio oduševljen kada sam čuo uzvike navijača. Izvođenje penala nije za mene pa se divim svakome ko ga izvodi - naveo je trener Čelsija.

On je dodao da ekipa sada mora da se okrene obavezama u Premijer ligi.

- Moramo da se oporavimo i pripremimo za subotu kada igramo protiv Lestera. Ovo je sjajno za momke, dve utakmice bez primljenog gola posle teškog perioda. To se u životu dešava, radi se o tome kako ćete reagovati, a igrači su bili fantastični - rekao je Poter.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.