NESUĐENO POJAČANJE ZVEZDE: "U potpunosti sam za predsednika Putina, NE KRIJEM TO! Istorija će suditi ko je u pravu"
Artjom Dzjuba pred kup meč Spartak - Lokomotiva, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

bez dlake na jeziku

NESUĐENO POJAČANJE ZVEZDE: "U potpunosti sam za predsednika Putina, NE KRIJEM TO! Istorija će suditi ko je u pravu"

"Loši dečko" ruskog fudbala je za tamošnje medije pričao otvoreno kao i uvek na brojne teme, po povratku u domovinu

Objavljeno: 13:55h

Artjom Dzjuba je taman stasao kao napadač kada je razočarao navijače Spartaka iz Moskve i prešao u prebogati Zenit. U Sankt Peterburgu je dugo bio ključni deo šampionske slagalice, a "Gazpromov" klub je dominirao ruskom Premijer ligom.

Pred kraj karijere je odlučio da se konačno oproba u insotranstvu, ali mu ono nije prijalo pa se vratio kući, ali sada u Lokomotivu iz Moskve pošto mu je Zenit "prepun stranaca".

Dzjuba je svojevremeno bio glavna meta čelnika Crvene zvezde, a u centru pažnje je dugo bio i nakon što je snimljen kako masturbira u hotelskoj sobi, pa je izbačen iz reprezentacije.

Artjom Dzjuba, FK Zenit, Fudbal
foto: Profimedia

"Loši dečko" ruskog fudbala je za tamošnje medije pričao otvoreno kao i uvek na brojne teme, po povratku u domovinu.

- Uvek sam osećao da je samo Rusija moja zemlja. Dugo sam razmišljao da li želim da idem u inostranstvo, bilo je trenutaka kada sam želeod a idem u Nemačku ili Italiju, bilo je razgovora. Hteo sam da odem i u Englesku, ali sada ne želim. Čak i da me zovu, a neće, ne bih išao - počeo je Dzjuba, a zatim je nastavio:

- Zašto? Zbog cele ove situacije. Zbog radikalnog odnosa prema nama. Mislim da to nije lepo. Skinuli su sve maske i pokazali taj svoj odnos. Ako se tako ponašate prema nama, onda nam i niste potrebni. U stvari, ne mogu da ih podnesem. U Turskoj sam se osećao da mi nedostaje ruski jezik. Kad sam se vratio, izašao sam napolje, udahnuo kroz nos i rekao "Ah, konačno sam kod kuće."

Artjom Dzjuba
foto: EPA/Anatoly Maltsev

Nastavio je Dzjuba da komentariše političku situaciju, te je dao podršku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

- Verujem u svoju zemlju, ja sam patriota i volim je. Istorija će u budućnosti suditi o svemu. Sada sam u potpunosti za predsednika Putina, ne krijem to i direktno govorim. Za svoju sam zemlju! I verujem da će sve biti u redu. Takav sam, biću uz svoju zemlju do kraja života. Istorija će suditi ko je u pravu, a ko ne. Ja ću verovati do kraja da smo mi za pravednu stvar - poručuje novi napadač Lokomotive i dodaje:

- Globalno gledano, izuzetno sam srećan što u mojoj zemlji postoje muškarac i žena, otac i majka. Ne, ovo je neshvatljivo. Abortusi, polovi... Pojavljuje se toliko mitskih bića, nebinarnih ličnosti koje su nešto drugo. Pročitao sam intervju sa nekom glumicom, kaže: "Za nebinarnu osobu, dobro sam igrala ženu" Bože, igrala si ženu! Naravno da si je igrala dobro, pa nisi glumila muškarca. Ponosan sm što ovo ne dozvoljavamo. Što imamo i uvek ćemo imati muškarca i ženu. Roditelji su tata i mama. Vrednosti su porodica i ljubav prema deci. Ne želim da idem duboko, ali mi se ne sviđa ono što se masovno dešava u svetu.

Artjom Dzjuba
foto: EPA/Friedmann Vogel

Artjom Dzjuba je letos, posle kontakata sa Crvenom zvezdom, otišao u Adana Demirspor u kom je ostao samo četiri meseca. Posle raskida ugovora, vratio se ekspresno u Rusiju i potpisao za Lokomotivu iz Moskve, a nije hteo u Zenit gde mu sad smetaju stranci.

- Klub se pretvorio u Zenit Sao Paolo ili Zenit Rio de Žaneiro. Mislim da to nije ispravno, iako nemam ništa protiv stranaca, samo bi taj klub trebalo da bude kičma Rusije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.