REČI IVICE ILIEVA ĆE DODATNO RAZBESNETI GROBARE! Ko je kriv za kolaps u Humskoj?
Ivica Iliev, Foto: Starsport©

mnogi se neće složiti

REČI IVICE ILIEVA ĆE DODATNO RAZBESNETI GROBARE! Ko je kriv za kolaps u Humskoj?

Bivši član Uprave dao zanimljivo viđenje situacije u Partizanu

Objavljeno: 11:25h

Bivši sportski direktor Partizana Ivica Iliev je prokomentarisao nezavidnu situaciju u Humskoj, a prema njegovim rečima, Uprava nije ništa kriva, sva odgovornost ide fudbalerima i treneru.

- Oni rade dobar posao. To je činjenica. Želim da se baziram na rezultatima tima i da odgovornost snosi struka. Kao što sam ja preuzeo odgovornost za rezultate i otišao. I zbog nekih odluka unutar sportskog sektora. Mi vodimo sportski sektor i mi smo zaslužni ili krivi za rezultate - rekao je Iliev gostujući u emisiji Sportal indirekt.

Finansijskih poteškoća navodno nema...

- Igrači su svakog meseca isplaćeni sve što im sleduje. Sa te strane nema nijedan problem. Može neko da se ljuti, ali to su proverljive činjenice. Kad je rezultat u pitanju sve je na leđima struke. Na ljudima koji vode sportski sektor, na stručnom štabu i igračima. Svi oni nose teret i odgovornost.

Vučelić i Vazura
Vučelić i Vazurafoto: Starsport

Trener Gordan Petrić je rekao da je on taj koga bi trebalo kritivi za eliminaciju sa međunardne scene.

- Odgovorna je osoba i to mi se sviđa što je preuzeo odgovornost na sebe. To je jedini put da se izađe iz krize i napravi boljitak. Voleo bih kada bi svi pošli od sebe, kao što je Gordan uradio, pa onda krivili nekog drugog, ali mislim da su mnogi omanuli. Tu mislim na sportski sektor, igrače... Svi su oni zajedno u tome. Ali to je odvojeno od uprave, a vidim da se ljudi fokusiraju na upravu.

Ko je kriv?

- Najveća je odgovornost sportskog sektora. Nesumnjivo. I dok sam bio sportski direktor, uvek sam preuzimao odgovornost na sebe. I dobro i loše je zasluga sportskog sektora. Uprava je ta koja obezbeđuje finansiranje, da sve funkcioniše i da omogući sve što je sportskom sektoru bitno da pravi rezultate. Pošto sam bio sedam godina na čelu sportskog sektora, mogu javno da potvrdim da uprava na čelu sa generalnim direktorom Milošem Vazurom radi neverovatan posao. Razumeo bih da nema plata, da nema rezultata, ali realnih rezultata. Svi mi znamo šta je za Partizan realnost, samo se pravimo. U Evropi imamo fantastičan rezultat godinama. Finansije kluba su stabilne. Jedan smo od retkih klubova koji redovno plaća igrače i to kvalitetno plaća. Da to ne valja, razumeo bih nezadovoljstvo. Ali Partizan funkcioniše kao kolektiv, firma, državna institucija, kvalitetno.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport©

Neposredno pred revanš sa Šerifom pobunila se južna tribina, organizovala protest pod nazivom „Za spas Partizana“, zahtevala ostavke čelnika.

- Navijači su navijači. I ja sam sada navijač, svašta kažem, ljut sam, pa nisam ljut, pa se iznerviram... Ovo nije prvi put kroz bližu istoriju. To su nove generacije neke, već nekoliko puta su razne grupacije koje su u tom trenutku vodile tribinu stupale u sukob ili rat sa upravom. I kad se ovo završi, ponovo će se pojaviti u nekom periodu. To je postala praksa koja mi se ne sviđa.

Za ponedeljak je zakazana sednica Upravnog odbora Partizana, kao jedna od tema je nagoveštana „analiza odgovornosti“. Navijači čekaju šta će se desiti.

- Verovatno ima raznih razloga. Sakupilo se nezadovoljstvo. Sa jedne strane slušamo kako su svi svesni gde smo i šta smo i zašto je sve ovako kako jeste. I kako u ovakvom stanju Partizan opstaje i čini neverovatne uspehe u Evropi. Evropa je najveće merilo, to je svima jasno. A mi smo u Evropi dobri. Ponovo smo imali vrhunsku sezonu. Da smo prošli Šerif, to bi bilo nestvarno - dodao je Ivica Iliev za Sportal indirekt.

(Espreso/Sportal Indirekt)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.