MIRKOVIĆ: Džajić protiv Vidića, to je protivprirodni BLUD! Čim se pojavi neko ČESTIT, ide kontra da se izblati!
Zoran Bata Mirković, Foto: Starsport©

razočaran

MIRKOVIĆ: Džajić protiv Vidića, to je protivprirodni BLUD! Čim se pojavi neko ČESTIT, ide kontra da se izblati!

Bata dodaje da je narod već izabrao predsednika FSS, ali da ne može da glasa na Skupštini

Objavljeno:

Zoran Bata Mirković, nekadašnji fudbaler i trener Partizana, jedan je u nizu bivših igrača koji se javio i dao svoj sud kada je u pitanju trka za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Dragan Džajić je u ponedeljak zvanično postao kandidat, očekuje se da to uradi i Nemanja Vidić, a Mirković ističe da nije normalno da njih dvojica idu jedan protiv drugog.

- Džajić je jedno od najvećih fudbalskih imena na ovim prostorima. Ali, ja se i dalje nadam da Nemanja neće imati protivkandidata. Na kraju krajeva, Vidić je njegovo dete. To bi bio kao protivprirodni blud da vidim jednog protiv drugog! Ja njih vidim zajedno u timu! Ne vidim ih podeljene. Ili opet mora po onom starom lošem srpskom: Daj da se prebrojimo, daj da se razdelimo, ko će za koga - poručio je Mirković za "Sportski žurnal" i dodao:

Nemanja Vidić
foto: GLYN KIRK / AFP / Profimedia

- Stekao sam utisak da se dižu kuka i motika samo da ne bi Vidić bio. Kad čujem takve stvari, moram da pitam: Hajde da čujemo zbog čega Nemanja Vidić ne bi bio? Je l' čovek čestit? Je l' ima karakter, fascinantno ime i prezime?! Mi na njegovoj poziciji nismo imali boljeg nikada. Pričamo o fudbalskoj karijeri. Ima izuzetnu reputaciju, ne samo u Engleskoj, nego u celoj Evropi. Da li je moguće da kao narod ne možemo to da prepoznamo?

- Učio je neke škole, ne mislim na profi licencu… Školovao se i pripremao za vođenje takvih sistema. Te stvari moraju da se poštuju. U momentu kad se pojavi neko nov i neko ko bi hteo da se uhvati u koštac sa problemima, odmah se traži kontrastrana da bi se nekako izblatio čovek. Pre par godina bivši predsednik izjavio je da na toj poziciji “ne treba da se uklizava ili dribla, nego da su potrebni neki drugi kvaliteti”. Koji su to kvaliteti koji su potrebni za vođenje saveza ili da bi se učestvovalo u nekim klupskim strukturama? Neka neko kaže! Neka izađu ti šmekeri i kažu koji su to kvaliteti?! Garantujem da “kvalitete” na koje su mislili ili aludirali, neće od pojedinih ljudi nikad dobiti.

Zoran Bata Mirković
foto: Beta/Branislav Božić

Dotakao se Mirković i stanja u Savezu, te poručio da ništa nije idealno.

- Ko misli da je sve sjajno i bajno u srpskom fudbalu i ako se tako predstavlja i treba opet da se ide nekim istim putem - ja se ne slažem. Bio sam akter svih stvari unazad 10 godina i kao igrač i kao funkcioner i kao trener i ne mogu da se složim da je sve sjajno i bajno. Na kraju krajeva, pre četiri godine izašao sam iz našeg fudbala kao trener Partizana jer sam u toj godini doživeo svakakva "burgijanja i silovanja" sa svih strana, od smešnih i sumnjivih utakmica, preko nekih sudija, samozvanih veličanstvenih ili kaznenih ekspedicija, koji su ti se smejali u lice i izrugivali. To su stvari koje pamtim. Ja sam ostao u tom danu, verujte mi - kaže Mirković i dodaje da je narod već izabrao predsednika FSS, ali da ne može da glasa na Skupštini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.