PIKSI DOBIJA VELIKO POJAČANJE! Menja reprezentaciju i stiže među "orlove"!
Dragan Stojković Piksi, Foto: FSS

ovo se čekalo!

PIKSI DOBIJA VELIKO POJAČANJE! Menja reprezentaciju i stiže među "orlove"!

Njegov izbor je Srbija

Objavljeno: 19:03h

Fudbalska reprezentacija Srbije će pojačati konkurenciju na golu, koja i je sada poprilično jaka!

Čuvar mreže poljskog Rakova Vladan Kovačević će u budućnosti nastupati za "orlove".

Kovačević je imao pravo i da nastupa za selekciju BiH, a upravo je selektor te zemlje Faruk Hadžibegić obznanio njegovu konačnu odluku.

- Njegov izbor je Srbija, ali moram reći da mi imamo sjajne golmane, koji su u dobroj formi. Ibrahim Šehić, Kenan Pirić i Nikola Vasilj su tu već dugo i čine dobar trio. Imamo i celu plejadu dobrih golmana koji dolaze, tako da ne treba da brinemo za tu poziciju, koja je jako specifična - rekao je Hadžibegić za “Sport1”.

Vladan Kovačević
Vladan Kovačevićfoto: Marcin Bulanda / Zuma Press / Profimedia

Kovačević jeste ranije bio sa selekcijom BiH dok je selektor bio Ivajlo Petev, ali nikada nije debitovao. Tako je ostao prostor da golman koji je rođen u Banjaluci debituje za Srbiju. Štaviše, dobio je i poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija za meč protiv SAD, ali nije dobio dozvolu kluba.

Kovačević je ponajbolji golman poljske lige gde je njegov Rakov trenutno prvoplasirana ekipa, a osvojili su i kup. Ranije se dovodio u vezu sa Benfikom i Monpeljeom, a navodno ga prate i skauti Rendžersa.

Ukoliko planira da ikada zaigra za nacionalni tim i bude prvi Piksijev izbor, moraće da savlada konkurenciju u vidu Vanje Milinković-Savića, Predraga Rajkovića, Marka Dmitrovića, Mileta Svilara, kao i Đorđa Petrovića za kog se navodno interesuje Mančester junajted.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.