"OVO JE MOJ KONAČAN OPROŠTAJ OD FUDBALA!" Zdravko Mamić rekao ZBOGOM - jedna stvar je bila okidač
Zdravko Mamić, Foto: Beta

gotovo je!

"OVO JE MOJ KONAČAN OPROŠTAJ OD FUDBALA!" Zdravko Mamić rekao ZBOGOM - jedna stvar je bila okidač

Nekada prvi čovek Dinama u intervjuu otkrio da je završio sa fudbalom

Objavljeno: 11:26h

Kontroverzni hrvatski biznismen Zdravko Mamić, koji je u bekstvu od hrvatskog pravosuđa i živi u BiH, poručio je da se oprašta od fudbala i Dinama.

- Putem ovog intervjua se opraštam od Dinama i hrvatskog fudbala. Da nije bilo smrti Ćira Blaževića, već bih održao konferenciju za novinare i oprostio se zvanično. U emotivnom smislu nikad neću odustati od Dinama, to je moj život, ali što se tiče mog rada i učestvovanja u bilo kakvom upravljanju, to je apsolutna prošlost. Može se tako reći - rekao je Mamić za "Glas Srpske".

Dok je on bio u klubu, "modri" su postali sinonim za sjajno poslovanje, jer je mnogo novca zarađeno transferima igrača. Ali, značajan deo novca je "nestao", zbog čega je "kapo" hrvatskog fudbala osuđen na šest i po godina zatvora, zbog pronevere 15,5 miliona evra.

Zdravko Mamić
Zdravko Mamićfoto: Profimedia

- Dinamo je u smislu bilo kakvog mog rada i angažmana – prošlost. Više se neću baviti, ne Dinamom, već fudbalom uopšte. Biću samo običan navijač. U jeseni sam života. Najviše me u životu potresla Ćirova smrt. Iako mi je i otac umro, ali mislim da mi je u ovom vremenu ostavilo najveći pečat. Neke stvari koje do sada nisam dobro razumeo, nakon Ćirove smrti mislim da sam ih shvatio i moj oproštaj od fudbala je konačan - poručio je Mamić.

On je tokom prethodnog perioda vodio borbu za prevlast u Dinamu, ali je izgleda izgubio bitku. - Biće šta će biti, život ide dalje. Nema nezamenljivih. Naravno da sam još mogao mnogo, bez obzira na to što je moja situacija specifična, pet godina sam već u BiH, puno sam mogao pomoći i Dinamu i hrvatskom fudbalu iz ove pozicije. Vidim da ljudi koje sam stvorio misle da mogu bolje raditi posao nego što sam ja, da im nisam potreban. Zašto bih se gurao, nemam nikakve ljutnje, ne osećam se ni izdanim, ni prodanim. Ali, ne želim više da učestvujem u bilo kakvom procesu u Dinamu i hrvatskom fudbalu - dodao je Mamić.

(Espreso/Glas Srpske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.