STANOJEVIĆ O KANDIDATURI VIDIĆA: Pita li se neko gde su Ivanović, Matić i drugi? A političari...
Aleksandar Stanojević, Foto: Starsport©

jasan stav

STANOJEVIĆ O KANDIDATURI VIDIĆA: Pita li se neko gde su Ivanović, Matić i drugi? A političari...

Lično mi je neverovatno da se uopšte razgovara oko izbora - kaže bivši trener Partizana

Objavljeno:

Bivši trener Partizana Aleksandar Stanojević pružio je podrškuNemanji Vidiću u kandidaturi za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Vidić se izjasnio ovim putem i rekao koji su mu glavni ciljevi ako bude izabran14. marta, ali se ipak kao favorit zasad izdvaja bivši ministar poljoprivede, Branislav Nedimović.

- Ne mogu da verujem da će fudbalska Srbija da propusti šansu da za predsednika dobije čoveka takvog integriteta i fudbalske biografije kakav je Vidić. Imamo čoveka koji je u Engleskoj dobio trenersku licencu i u UEFA se školovao za posao koji želi da radi u Srbiji, poštovan je u svetu i ugledan. Vidić je šansa koju srpski fudbal ne sme da propusti - rekao je Stanojević za "Sportski žurnal".

Nemanja Vidić
foto: MM / PA Images / Profimedia

Stanojević ističe da Vidića ne poznaje mnogo, ali da njegova karijera dovoljno govorio o njemu.

- Vidića slabo poznajem. Sreli smo se nekoliko puta. Znam šta je uradio u fudbalu i to je ono što ga preporučuje za predsednika FSS. Oko Vidića bi trebalo da se ujedini cela Srbija, a političari bi trebalo u tome da pomognu. Lično mi je neverovatno da se uopšte razgovara oko izbora kad je na jednoj strani ličnost kakav je nekadašnji kapiten Mančester junajteda - istakao je Stanojević između ostalog.

Trener Konjaspora ne krije da je zabrinut za stanje srpskog fudbala.

- Pita li se neko gde su velika imena kao što su Ivanović, Matić i drugi bivši reprezentativci? Pita li se neko zašto mnogi treneri neće da se vrate da rade u Srbiji? Mladi igrači odlaze. Hoćemo da imamo nacionalni stadion. Političari mogu da pomognu da ga sagradimo. Problemi fudbala su mnogo ozbiljniji od stanja stadiona. Verujem da mogu da ga reše fudbalski ljudi. Ne mogu da verujem da iz klubova poručuju drugačije. Hajde bar da razgovaramo ko šta može da donese srpskom fudbalu, pa da vidimo ko je bolji izbor - rekao je Aleksandar Stanojević.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.