"KAŽU DA DRŽIM SAMPDORIJU KAO TAOCA!" Stankovićev tim pre APOKALIPSOM, a ključni čovek SMIRUJE STRASTI
Dejan Stanković, Foto: EPA/LUCA ZENNARO

TEŠKA SITUACIJA

"KAŽU DA DRŽIM SAMPDORIJU KAO TAOCA!" Stankovićev tim pre APOKALIPSOM, a ključni čovek SMIRUJE STRASTI

Predsednik Sampdorije pokušava da "ispegla" stvari

Objavljeno: 22:01h

Fudbalski klub Sampdorija koji sa klupe predvodi srpski trener Dejan Stanković je u velikim problemima!

Pored toga što im ne ide na terenu, Sampdorija ima velikih finansijskih poteškoća, ukoliko ne sanira deo dugovanja koja ima prema aktuelnom igračkom kadru do 16. februara sledi oduzimanje bodova.

Ukoliko klub ne isplati iznose ugračima za oktobar, novembar i decembar 2022. godine, Serija A će postupiti po propisima i oduzeti bodove koji ionako "zaobilaze" klub iz Đenove ove sezone.

Stankovićev tim je trenutno poslednji na tabeli sa malim šansama da zadrži status prvoligaša, ali ipak su u tim stigla nova pojačanja.

Situacija je, dakle, više nego komplikovana, ali i dalje aktuelni vlasnik kluba, kontroverzni Masimo Ferero, kaže da će dugovanja biti isplaćena i da niko Sampdoriju neće izbaciti iz lige.

FK Sampdorija, FK Udineze, Serija A
foto: EPA/Stringer

- Nadležne fudbalske institucije neće reći ništa jer je njima u interesu da Sampdorija ostane u ligi, jer je ovaj klub od važnosti za Unesko pošto je nastao 12. avgusta 1946. godine fuzionisanjem dva kluba - poručio je Ferero, prenose italijanski mediji.

Uverava, novac će biti isplaćen na vreme.

- Plate će biti, hajde da malo spustimo temperaturu ovde. Niko neće izbaciti Sampdoriju iz lige, niko neće tako nešto uraditi, jer će Sampdorija isplatiti plate. U najgorem slučaju malo će kasniti, ali ni to se neće desiti, jer dok sam bio predsednik i kada je bio "lokdaun", sve sam redovno plaćao. Sada malo kasnim sa platama, ali pričamo sa igračima i njima je stalo do kluba - rekao je Ferero.

Italijanski biznismen je proteklog meseca dobio konkretnu ponudu američkog fonda "Merlyn Partners" da proda klub, ali je to odbio i čak nije ni želeo da prisustvuje sastancima sa potencijalnim kupcima.

Masimo Ferero
Masimo Fererofoto: Profimedia

Podsetimo, Ferero je podneo ostavku na mesto predsednika kluba posle hapšenja zbog malverzacija u nekim svojim drugim poslovnim poduhvatima još u decembru 2021. godine.

Ipak, ostao je na čelu Sampdorije i sve vreme odbija da proda klub uprkos ponudama koje je imao.

- Neko kaže da držim Sampdoriju kao taoca, ali to nije tačno, i ako ima kupca ja sam spreman da prodam klub. Pričali su sa Amerikancima ali oni žele da ulože samo 30 miliona evra. Bord direktora koji je sada u klubu je tu već godinu i po dana i ja im stojim na raspolaganju. toliko je negativnosti oko Sampdorije, potrebno nam je više pozitie od kluba, medija i navijača. Dosta priče o oduzimanju bodova, bankrotstvu i platama.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.