POZNATO KADA FUDBALSKI SAVEZ DOBIJA PREDSEDNIKA: Ko će biti naslednik Slaviše Kokeze?
Nenad Bjeković, Foto: Starsport©

SVE JE POZNATO

POZNATO KADA FUDBALSKI SAVEZ DOBIJA PREDSEDNIKA: Ko će biti naslednik Slaviše Kokeze?

Glasanje je tajno, odnosno vrši se ubacivanjem glasačkih listića u izborne kutije

Objavljeno: 12:07h

Fudbalski savez Srbije dobiće predsednika 14. marta. Za taj datum Izbornu skupštinu zakazao je zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković.

Da li će mesto predsednika naše krovne fudbalske organizacije, koje je upražnjeno još od 1. aprila 2021. godine i odlaska Slaviše Kokeze, zauzeti Branislav Nedimović, Nemanja Vidić ili neko treći, saznaćemo, dakle, za nešto malo više od mesec dana.

Uglavnom, oko izbora, naravno, postoji procedura. Mogući kandidati, koji ujedno moraju da budu zvanični delegati u Skupštini FSS, kandidaturu za predsednika Saveza trebalo bi da dostave najkasnije 15 dana pred Izbornu skupštinu. Da li će to učiniti Branislav Nedimović, nekadašnji ministar poljoprivrede, koji više ne vrši ni jednu javmnu funkciju, a delegat je Skupštine FSS ispred Radničkog iz Sremske Mitrovice, čime je stekao pravo da podnese kandidaturu, kao i Nemanja Vidić, legendarni as srpskog fudbal, a može i još neko, saznaćemo u narednih desetak dana.

Skupština FS Srbije broji 85 kandidata, a za kvorum je potrebno 43. Glasanje je tajno, odnosno vrši se ubacivanjem glasačkih listića u izborne kutije. Da bi kandidat postao predsednik FSS, mora da dobije glas više od protivkandidata - uz ispunjen kvorum za održavanje Skupštine. Ukoliko se pojavi samo jedan kandidat, delegati na sednici mogu i da glasanje održe javnim podizanjem ruke i tako izaberu novog predsednika.

To mesto, podsetimo, upražnjeno je od ostavke Slaviše Kokeze, a Savez od tada vodi zamenik predsednika Nenad Bjeković, koji je praktično vršilac dužnosti. Bjeković je bio jedini kandidat na Izbornoj skupštini 31. oktobra prošle godine, koja nije uspela, jer se nije pojavio dovoljan broj delegata, što je pogodilo iskusnog operativca, koji se već narednog dana na novoj sednici Skupštine povukao gospodski potez i povukao svoju kandidaturu.

Nenad Bjeković
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Kao najjači kandidat za novog predsednika FSS u ovom trenutku slovi Branislav Nedimović.

Sa druge strane, Nemanja Vidić, koji je u međuvremenu postao delegat Skupštine ispred Jedinstva iz Uba i time stekao pravo da može da uđe u trku za predsednika, imao je i ranije želju da preuzme vođenje brige o FSS.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.