INTERESANTNA ODLUKA: Srpski reprezentativac menja ekipu, seli se na drugi kontinent!
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: FSS

pregovori su u toku

INTERESANTNA ODLUKA: Srpski reprezentativac menja ekipu, seli se na drugi kontinent!

Marko Ilić je za Kortrajk upisao minute na 71 susretu, a u tom periodu dobio je poziv i od slektora Dragana Stojkovića Piksija

Objavljeno: 19:30h

Srpsku koloniju u MLS ligi uskoro bi mogao da proširi Marko Ilić, golman Kortrajka koji je u završnim pregovorima sa Kolorado Rapidsima.

Čuvar mreže Kortrajka je prethodnih meseci bez minuta u zvaničnim utakmicama, a iako se govorilo da bi karijeru mogao da nastavi u Španiji, po svemu sudeći čeka ga selidba na drugi kontinent.

Golman koji je karijeru na domaćoj pozornici gradio u dresovima Vojvodine, Proletera i Voždovca od leta 2020. godine je član aktuelnog tima, međutim izvesno je da će posle dve i po sezone promeniti sredinu.

Marko Ilić
foto: Starsport©

Prema informacijama iz Severne Amerike Ilić će u Kolorado stići za obeštećenje od 600.000 evra, a belgijskom klubu će pripasti i 20% od naredne prodaje. Isti izvori tvrde da su Rapidsi 25-godišnjeg Novosađanina izabrali kao rešenje pošto su prethodno propali pregovori sa Patrikom Pencom koji je nedavno postao član Bajer Leverkuzena.

Realizacijom gotovo izvesnog transfera Ilić bi postao peti Srbin u MLS ligi trenutno pošto za članove američkih klubova već igraju Dejan Joveljić, Đorđe Petrović, Ranko Veselinović i Nemanja Radoja.

Marko Ilić je za Kortrajk upisao minute na 71 susretu, a u tom periodu zaslužio je poverenje slektora Dragana Stojkovića te je imao priliku i da debituje, doduše na prijateljskoj utakmici protiv Jamajke.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.