SAZNAJEMO: Lider Superlige ne odustaje od Luke Jovića, sad su SPREMNI DA PLATE, trener Fjorentine odlučio!
Luka Jović, Foto: EPA/Claudio Giovannini

zagrizli

SAZNAJEMO: Lider Superlige ne odustaje od Luke Jovića, sad su SPREMNI DA PLATE, trener Fjorentine odlučio!

Kao potencijalni problem se navodila plata, odnosno komplikovani ugovor koji napadač ima sa "Violom"

Objavljeno:

Prošle nedelje su turski mediji preneli informaciju da je Galatasaraj vrlo zainteresovan da angažuje reprezentativca Srbije Luku Jovića, ali kao potencijalni problem se navodila plata, odnosno komplikovani ugovor koji napadač ima sa Fjorentinom.

Podsetimo, letos je špic stigao na stadion "Artemio Franki" kao slobodan igrač iz Real Madrida, ali "kraljevski klub" i "ljubičasti" su se dogovorili da dele njegovu godišnju platu.

Luka Jović
foto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

U pitanju je između pet i šest miliona evra, a ugovor je potpisan na dve godine uz opciju na još dve, i Real je pristao da sve vreme plaća pola plate.

Ali, Španci su napravili uslov da dobiju 50 odsto od naredne prodaje nekadašnjeg napadača Crvene zvezde.

Galata je razmotrila sve opcije i i spremna je da na isti način kao Fjorentina plaća Jovića do kraja sezone, pa pokuša da ga otkupi. Prelazni rok u Turskoj traje do 9. februara.

Tim sa Bosfora želi Srbina kao zamenu za Harisa Seferovića (30) koji je već otišao u Seltu, a nadaju se lakšem poslu jer je Fali Ramadani obojici menadžer.

Nije tajna da turski klubovi u startu lako ponude visoke plate fudbalerima, ali posle neretko bude zatezanja oko isplaćivanja. Ovde je ipak u pitanju jedan od najvećih klubova Turske, trenutno ubedljivi lider Superlige koji bi sem titule sa Jovićem želeo da napadne Ligu šampiona sledećeg leta.

Ipak, mada je Jović postigao samo sedam golova za Fjorentinu ove sezone i nikako da uđe u seriju, trener Vinćenco Italijano ne želi da se odrekne Srbina kome i dalje daje prednost u odnosu na Brazilca Artura Kabrala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.