IZ FOTELJE U ZATVOR, BRANILI GA KOLUMBIJCI I KRALJ CIGANA: Sami ti daju kondome i vazelin - shvatio sam zašto...
Sandro Roselj, Foto: AP

pretnje, noževi, plač

IZ FOTELJE U ZATVOR, BRANILI GA KOLUMBIJCI I KRALJ CIGANA: Sami ti daju kondome i vazelin - shvatio sam zašto...

Sećam se jednom kada je jedan od njih uzeo nož i zabio ga u ruku drugom jer mu je taj dugovao Koka-kolu

Objavljeno:

Bivši predsednik Barselone, Sandro Roselj, pre nekoliko godina boravio je zatvoru gde je odslužio dvogodišnju kaznu zbog pranja novca dok je bio na funkciji u katalonskom klubu, od 2010. do 2014. godine.

Rosell je bio u zatvorima u Madridu i Barseloni, a nakon što je izašao na slobodu odlučio je javno da priča o tome šta je sve doživeo u tim zatvorima i kakve traume je doživeo.

Otkrio je da je u zatvoru stalno dobijao razne pretnje i da su nekoliko puta hteli da ga pretuku, ali da je svaki put neko stao u njegovu odbranu.

Sandro Roselj
foto: EPA/Paolo Aguilar

- Pretili su mi dosta puta, ali su me moji cimeri iz ćelije spasavali i branili. Hteli su da me pretuku nekoliko puta. Prvi put u Madridu jer je jednom zatvoreniku smetalo što sam Katalonac, a drugi put jer sam bio predsednik Barselone. Ali, oba puta su me odbranili i nisu ništa tražili zauzvrat - rekao je Roselj i nastavio:

- Jedan mi je pretio da moram da mu plaćam u zatvoru za sve živo ili će me ubiti, ali i tada prijatelji koje sam tu imao su me branili. U Barseloni u zatvoru sam postao prijatelj s čovekom koji je bio 'Kralj Cigana'. Jedan od njegovih mi je pretio jednom, a on mu je samo rekao četiri reči i tada se sve završilo.

Sandro Roselj
foto: AP

- U Madridu su me najviše branili Kolumbijci. Bilo je svakodnevno nekih incidenata u zatvoru. Sećam se jednom kada je jedan od njih uzeo nož i zabio ga u ruku drugom jer mu je taj dugovao Koka-kolu.

Roselj ne krije da su mu te dve godine bile najteže u životu i da je znao da plače u ćeliji zbog svega što mu se dešava.

- Ne sjećam se da sam pre u životu plakao, ali u zatvoru sam to često radio. Kasnije bih se bolje osećao. Bilo je tu raznih trenutaka i nekih čak lepih. Čovek nauči dosta toga o životu kada završi na takvom mestu - priča bivši predsednik Barse.

Sandro Roselj
foto: EPA/Emilio Naranjo

Roselj je jednom prilikom izjavio da je bio šokiran kada su mu na ulazu u zatvor dali četiri kondoma i četiri kesice s vazelinom, ali da je kasnije shvatio zašto to rade.

- Da, istina je da to dobiješ kad ulaziš u zatvor. To niko ne traži nego ti sami oni daju na ulazu. Nije mi bilo jasno zašto, ali sam kasnije shvatio sve. U zatvorima ima dosta homoseksualnih radnji čak i od ljudi koji nisu homoseksualci - objasnio je.

Sandro Roselj
foto: EPA/Paolo Aguilar

Roselju je krajem prošle godine pretio novi odlazak u zatvor zbog optužbi zbog transfera Nejmara iz Santosa u Barselonu i malverzacija koje su tada urađene. Ipak, na kraju su svi optuženi oslobođeni u tom postupku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.