GOSPODIN ČOVEK! Gest Zvezdinog fudbalera jači je od svakog rivalstva! (VIDEO)
Foto: Nebojša Mandić

STOP RASIZMU!

GOSPODIN ČOVEK! Gest Zvezdinog fudbalera jači je od svakog rivalstva! (VIDEO)

- Ja sam takođe crni momak, i kao osoba sam ljut kad tako nešto čujem i vidim. Jer, svi moraju da imaju poštovanje bez obzira na boju kože, da li si crn, beo, žut, plav... Svi imaju imena
Objavljeno: 22:30h

Mičel Donald je za 18 meseci stekao autoritet i renome odličnog igrača, vrhunskog profesionalca, ali i ispravnog čoveka koji bez ustručavanja priča o mnogim temama.

Stub veznog reda Crvene zvezde poreklom je sa Surinama i nije krio da mu je zasmetao incident na Banjici, zasnovan na rasnoj diskriminaciji Brazilca Evertona.

- Ja sam takođe crni momak, i kao osoba sam ljut kad tako nešto čujem i vidim. Jer, svi moraju da imaju poštovanje bez obzira na boju kože, da li si crn, beo, žut, plav... Svi imaju imena. Ako vam se ne sviđa neki igrač možete da ga kritikujete, ali pominjati boju kože zaista nije neophodno - rekao je Donald za "Novosti".

Incidenti po završetku meča mogli su da budu izbegnuti.

- Razumem da je Evertonu bilo teško. Međutim, morate biti pametniji u reakciji kad čujete te krike sa tribina ili reč "banana". Vi možete i da se pobijete sa celim svetom, ali je bolje da nađete drugi način da im pokažete šta o nečemu mislite.

Da se njemu to dogodilo, reakcija ne bi izostala:

- Iskreno, ne kažem da ne bih reagovao, već bih razmislio kako bih reagovao. Tu je poenta. Rasizam se događa svuda u svetu i ja sam protiv toga. Svi igramo fudbal, svi smo ljudi i niko od nas ne bira boju kože. Zato ne shvatam zašto neko nekog zove po boji kože, a ne po imenu. Sve to nije potrebno...

foto: Saša Pavlić Koky
foto: Saša Pavlić Koky

Sličan problem u Srbiji nikad nije imao i nada se da neće.

- Osećam veliki respekt prema srpskom narodu koji me je lepo prihvatio i na mene gleda takođe sa poštovanjem - rekao je Donald.

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.