VLADE DIVAC POSETIO PIKSIJEVE "ORLOVE" U LOS ANĐELESU! Legendarni NBA as "posvađao" se sa loptom (VIDEO/FOTO)
Dragan Stojković Piksi, Vlade Divac i Stevan Dika Stojanović, Foto: Fudbalski savez Srbije

"lepo iskustvo"

VLADE DIVAC POSETIO PIKSIJEVE "ORLOVE" U LOS ANĐELESU! Legendarni NBA as "posvađao" se sa loptom (VIDEO/FOTO)

Meni je veoma drago, i zadovoljstvo mi je, da im budem domaćin ovde, rekao je nekadašnji košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Šarlota i Sakramenta

Objavljeno: 22:10h

Fudbalska reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz Superlige i tri "pojačanja" iz MLS lige nalazi se u Los Anđelesu.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija noćas (04.00) igrati prijateljsku utakmicu protiv kombinovane selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Naš legendarni košarkaš Vlade Divac posetio je zemljake, a odmah se našalio i ulogu domaćina prebacio na Dejana Joveljića.

Podsetimo, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde igra u Los Anđeles Galaksiju, a šampion MLS lige je gradski rival Los Ađeles FC.

"Orlovi" su trenirali na stadionu "BMO" kapaciteta 22.000 gledalaca koji je u vlasništvu upravo LAFC-a.

Nakon što je pokazao koliko ne (zna) sa loptom, čuveni NBA as govorio je za zvanični kanal FSS.

- Pre svega im dobrodošlicu, da sutra protiv američke reprezentacije prođu bez povreda, ovo je lepo iskustvo za te mlade momke, za Piksija i njegov staf da pogledaju da li mogu i na njih da računaju za A selekciju. Meni je veoma drago, i zadovoljstvo mi je, da im budem domaćin ovde - rekao je Divac.

Nebojša Petrović, Divčev sagovornik podsetio je bivšeg košarkaša Los Anđeles Lejkersa podsetio je na 1984. godinu i olimpijsku selekciju.

Tada su saigrači i Piksi osvojili bronzu, baš na mestu gde se sada nalazi.

- Da, odmah preko puta ovog stadiona je Koloseum gde su odigrane Olimpijske igre, koje su inače dvaput održane u Los Anđelesu. Jedna od tih Igara 1984. je bilo kad je Piksi dobio bronzu posle pobede, čini mi se, protiv Italije, za treće mesto - istakao je Vlade.

Govorio je o napretku MLS lige iz godine u godinu.

- Dosta ulažu, počeli su oni još od Svetskog prvenstva koje su organizovali pre dvadesetak godina, i svake godine napreduju. Dosta ovih igrača iz Evrope koji završavaju karijeru dolaze ovde, pomažu mladim igračima, veoma su aktivni. Njihova liga je veoma dobra. Ove godine je ekipa sa ovog stadiona osvojila titulu, tako da popularnost fudbala samo raste - jasan je osim Lejkersa, bivši član Šarlota i Sakramenta.

Otkrio je da kada god stigne gleda Dejana Joveljića u dresu Galaksija.

- On je domaći, reprezentuje naš fudbal, i tu ga podržavamo. Videli smo se pre neki dan na utakmici, drago mi je da je deo ovog projekta reprezentacije - poručio je nekadašnji košarkaš Partizana i Crvene zvezde.

Dejan Joveljić u dresu Los Anđeles Galaksija
Dejan Joveljić u dresu Los Anđeles Galaksijafoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Naravno, neizostavna tema bio je Nikola Jokić i pitanje oko trećeg uzastopnog MVP priznanja.

- Nadam se da hoće, mislim da je zaslužio. On je pre svega fenomenalan igrač, veoma talentovan, lepo ga je i gledati. Navijamo svi za njega i bilo bi mi drago da postane treći put MVP - zaključio je Vlade Divac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.