POZNATI BIZNISMEN OTKRIO ZAŠTO NEĆE DA ULAŽE U ZVEZDU I PARTIZAN: "Kada to reše, ja ću onda da dođem!"
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Starsport©

bez ustručavanja!

POZNATI BIZNISMEN OTKRIO ZAŠTO NEĆE DA ULAŽE U ZVEZDU I PARTIZAN: "Kada to reše, ja ću onda da dođem!"

Uspešno je poslovao u engleskom, belgijskom i francuskom fudbalu

Objavljeno: 17:32h

Američki biznismen srpskog porekla, Milan Mandarić se više puta dovodio u vezu sa preuzimanjem klubova u Srbiji i regionu, ali ulaganja u engleskom, belgijskom i francuskom fudbalu su bila daleko primamljivija i isplativija.

Teško je reći da bi mogli u bliskoj budućnosti da se stvore uslovi da iskusni biznismen odluči da ulaže u naš fudbal, a posle "raščišćenih računa" sa Olimpijom iz Ljubljane je to verovatno još teže.

U podkastu "Biznis priče" je uporedio engleski i srpski fudbal i otkrio šta je razlog što se nikada nije usudio da pokuša da investira u recimo Zvezdu ili Partizan...

Milan Mandarić
Milan Mandarićfoto: Youtube/Biznis Priče

- Znate šta, ja sam rekao, i svima sam rekao. Vi morate da završite vaš posao, ja ću onda da dođem. Jer tu šta treba da se uradi, ja nemam snagu tu, niti mogu to da uradim. Vi ste razvili nešto, što je u jednu ruku dobro, u drugu ruku su vam ruke vezane. To su navijači, isto su me zvali u Hajduk Split. Rekoh ja obožavaj Hajduk, njihovu emociju za klubom, ali vi imate publiku koju ne mogu ja da kontrolišem - objasnio je Mandarić

Kako su Englezi rešili problem sa navijačima?

- Okupio sam ih i rekao, ako hoćete da budete na strani moje ideje, moga cilja, ako nećete, recite, da ne gubim vreme i novce. Ne, ne mi hoćemo.

Šta je glavni problem sa klubovima kod nas, Partizanom i Zvezdom, da li je problem privatizacija?

- Mora biti gazda kluba pravi čovek koji ima i srce za taj klub i da se. posveti tome i da samo ima titulu. Kao što sam ja prodao klub Nemcima, oni dođu tri puta mesečno - rekao je i nastavio u istom tonu:

Milan Mandarić
Milan Mandarićfoto: EPA/Tom Hevezi

- Nisam merodavan da nekoga prozivam, ali mislim da su ljudi više skoncentrisani na politiku, jer im odatle dolaze novci, nego na fudbal, na uspeh toga kluba. Toga u Engleskoj nema... Dolaze lordovi na utakmice, dobro su došli, ali da se mešaju onoi u rad kluba to nema šanse.

Da podsetimo, Mandarić je bio vlasnik belgijskog Šarloa, francuske Nice, Portsmuta, Lestera, Šefild Venzdeja, kao i Olimpije i Ljubljane.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.