LALATOVIĆ VIDI VIDIĆA NA ČELU FSS: Radio bi u interesu i Zvezde i Partizana i Javora! I sa kumom bih ušao u sukob!
Nenad Lalatović, Foto: Starsport©

"ako ga budu želeli"

LALATOVIĆ VIDI VIDIĆA NA ČELU FSS: Radio bi u interesu i Zvezde i Partizana i Javora! I sa kumom bih ušao u sukob!

Neće nikom da smeta, ako ga budu želeli, on hoće da radi za srpski fudbal, sve bi bilo po PS-u, poručuje trener niškog Radničkog.

Objavljeno: 11:55h

Legendarni srpski fudbaler i kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić (36) spominje se kao najozbiljniji kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Podršku čuvenom defanzivcu dao je i Nenad Lalatović, trener niškog Radničkog koji je proslavljenom štoperu i kum.

- To je ime koje će voleti svaki Srbin. To je osoba koja će raditi samo u interesu srpskog fudbala. To je neko ko će raditi u interesu Zvezde, Partizan, Javora i svakog drugog kluba u Srbiji. Pokušaće da svi imaju još veće budžete! Suđenje će morati da bude u savršenom redu, ma najsavršenije moguće, po pe-esu. Sudije će se rasteretiti, neće smeti da imaju pritisak ni od koga. Šampion će biti onaj ko zasluži. Kao što sve druge države imaju legende za predsednika saveza, tako treba da ima i Srbija - rekao je Lalatović za "Kurir".

Nemanja Vidić
Nemanja Vidićfoto: MM / PA Images / Profimedia

Ono što sve zanima - da li zaista Vidić hoće da ulazi u sve ovo?

- Hoće! Međutim, neće nikom da smeta, ako ga budu želeli, on hoće da radi za srpski fudbal. Nema veze što smo mi kumovi, pazite, on meni prvi ne bi pomogao! Pa, meni bi bilo teže sa njim nego sa bilo kim sada! Ubeđen sam u to. Bio bi mu kao primer da pokaže apsolutno poštenje. Kakve sam naravi verovatno bi mi ušli u sukob u nekom momentu (smeh). Ali samo takvog čoveka vidim na čelu srpskog fudbala. Znam da će ona biti 50-50 suđenje koja god dva tima da igraju. Zvezda, Partizan, Radnički, Javor, ma nebitno, nema imena timova, ima samo poštenje! Takav čovek treba da nas predstavlja u FIFA, UEFA, na Mundijalu, kada neko ko se zove Nemanja Vidić predstavlja Srbiju svi nas gledaju sa ogromnim poštovanjem, cene nas, razumete? Samo jedan Nemanja Vidić može da predstavlja srpski fudbal. Bolje rešenje za srpskih fudbal ne postoji! Ne postoji!

Nemanja Vidić
Nemanja Vidićfoto: Foto: Kurir/Damir Dervišagić

O predsedniku FSS odlučuju delegati, a trener niškog Radničkog smatra da to treba da bude odluka naroda.

- Voleo bih da predsednika FSS bira narod. To je najpoštenije rešenje. A, ne neki koji dižu kartone kako im se kaže. Nego kako se bira predsednik države, da se tako bira i predsednik saveza. Dakle, kako naš narod bira Vučića, da tako biramo i Vidića. Predsednika Vučića obožavam, kao šta ga voli i naš narod, i ponoviću opet da želim da bude predsednik države još 20 godina jer to zaslužuje. Ne postoji niko ko je bolji od njega za taj posao. Isto tako mislim da ne postoji niko bolji od Vidića za mesto predsednika FSS. I da tu bude 20 godina! Mogu da me mrze i da me pljuju zbog ovoga što pričam o Vučiću, ali ja to čoveka sam video jednom, apsolutno ništa od njega - nemam. Ne sedim sa njim, ne pijem piće sa njim, ne poznajem ga... Videli smo se jednom slučajno u Novom Sadu šetao sam gradom, video me je gospodin Vučević, koji je bio gradonačelnik, rekao mi je da sada dolazi predsednik Vučić, mi smo se tada slikali i to je sve. Ja sam jedan veliki Srbin koji voli svoju zemlju i uvek ću glasati za čoveka koji je od moje države napravo najmoćniju na Balkanu - zaključio je Vidićev kum.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.