JAKO, KAO I UVEK! Grof Božović opleo po Partizanu i otkrio na kojim pozicijama Zvezda najviše škripi! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Jeste li spremni?

JAKO, KAO I UVEK! Grof Božović opleo po Partizanu i otkrio na kojim pozicijama Zvezda najviše škripi! (VIDEO)

Došao je i taj dan kada ponovo počinje da se kotrlja lopta na Marakani...
Objavljeno:

Ogroman intervju sa Miodragom Grofom Božovićem pred otvaranje sezone i duel sa Novim Pazarom na Marakani.

Sa Božovićem novinar B92 Nemanja Đorđević razgovarao je o novajlijama u ekipi, situaciji u klubu, o tome da li je zaista pretio čelnicima odlaskom ove zime, šta misli o tome da neko njegovoj ekipi 'poklanja' bodova, kao i da li je zadovoljan prelaznim rokom i pre svega pripremama za nastavak šampionske trke...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Česta je ocena da naši klubovi greše što pripremne utakmice mahom igraju sa deleko slabijim protivnicima – uglavnom niželigašima, ali Grof ima prosto objašnjenje zašto je to tako.

foto: Saša Pavlić Koky

- Recimo, prve dve utakmice u pripremnom periodu moraju da budu s protivnikom kome morate da date što više golova – protivnikom koji ne može da vas stigne, s protivnikom koji ne može da vas povredi, s protivnikom protiv koga dobijate samopouzdanje. U suštini, protivnik mora da bude takav da vi bez previše problema možete da sprovede u delo ono što se planirali i naumili. Jer, ekipa je u tom trenutku nespremna, što je potpuno normalno, takođe – igraju dve ekipe po 45 minuta i to je ono što je apsolutno adekvatno kada se tim nalazi u toj fazi. Potom, naredna dva rivala isto trebaju da budu lošiji od vas, odnosno za nijansu bolji od ova prva dva. Tek tada, kada prođu te četiri utakmice, onda na red dolaze jaki protivnici - objašnjava Božović.

Ma, ko šiša ove Amerikance? Jokić dobio pitanje od novinara, a onda je oduševio celu Srbiju! (VIDEO)

- Ima pregršt talentovane i darovite dece u našem podmlatku, a ima onih koji se ističu od ostalih. To su u ovom slučaju Uroš Račić, Vanja Vučićević, Luka Adžić, pa Lazar Romanić i Veljko Nikolić isto tako... Objektivno gledano radi se o izuzetnim potencijalima, ali pred njima je još dosta napornog i predanog rada kako bi dostigli ono što se od njih očekuje.– da budu nosioci igre Crvene zvezde u godinama koje slede. Kao što ste i rekli, svesni smo svi situacije u kojoj se nalazi srpski fudbal, a takva atmosfera stvara pritisak nekakvog moranja. Konačni proizvod svega toga jesu odlasci naših mladih igrača sve ranije i ranije u inostranstvo. Izuzetno je teško boriti se sa tim okolnostima, stalno menjati ekipu, dovoditi druge igrače... A, tu je i momenat da smo mi Crvena zvezda - rekao je strateg crveno-belih.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.