FIFA SE NE ZAUSTAVLJA! Posle Srbije, crno se piše i Hrvatima!
Hrvatska - Maroko, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

kazna na pomolu

FIFA SE NE ZAUSTAVLJA! Posle Srbije, crno se piše i Hrvatima!

Trećeplasirani tim na Mundijalu u Kataru u problemima

Objavljeno: 21:44h

FIFA je pokrenula je postupak protiv Hrvatske zbog dešavanja na utakmici protiv Maroka, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Disciplinski postupak pokrenut je zbog dešavanja na meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je Hrvatska slavila rezultatom 2:1 i došla do bronzane medalje na Mundijalu. AFP navodi kako je FIFA pokrenula postupak zbog „mogućih kršenja“ članaka 13. i 16. disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama. Francuzi saznaju da se radi o tome, iako FIFA nije zvanično objavila u svojim dokumentima o čemu se tačno radi i zašto je pokrenut postupak.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske
foto: EPA/Georgi Licovski

Ipak, FIFA je navela da postoji video snimak sa društvenih mreža, gde hrvatski fudbaleri slave pobedu nad Marokom tako što pevaju pesme sa "nacionalističkim porukama". Dejan Lovren je Francuzima rekao da su to "domoljubive pesme" i da oni tako ističu "ljubav prema državi". FIFA je već kaznila Srbiju zbog nacionalističkih ispada jer su navijači vređali švajcarske fudbalere albanskog porekla. FSS će morati da plati 50.000 evra, dok će Meksiko morati da plati 100.000 evra zbog anti-gej skandiranja. Kažnjen je i Ekvador sa 20.000 evra jer su na nacionalističkoj osnovi vređali Čile.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.