KO JE "SRPSKA HOBOTNICA" KOJA MOŽE DA POMRSI RAČUNE VANJI I RAJKOVIĆU? Zaludeo je Amere, ali i Piksija! (VIDEO)
Đorđe Petrović, Foto: Starsport©

ozbiljno se nameće

KO JE "SRPSKA HOBOTNICA" KOJA MOŽE DA POMRSI RAČUNE VANJI I RAJKOVIĆU? Zaludeo je Amere, ali i Piksija! (VIDEO)

Mladi srpski golman dobio šansu za dokazivanje u Americi

Objavljeno: 19:37h

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je sastavio pomalo iznenađujući spisak za prijateljski meč protiv Sjedinjenih Američkih Država koji se igra 26. januara u Los Anđelesu.

Među fudbalerima na koje računa selektor su tri igrača koja nastupaju u američkoj MLS ligi.

To su Đorđe Petrović, Ranko Veselinović i Dejan Joveljić.

Mladi golman je u martu prošle godine zadužio dres Nju Ingland revolušna kada je prešao iz redova Čukaričkog i za vrlo kratko vreme uspeo da se nametne kao prvi golman tima, ali i da zasluži mesto u idealnom timu sezone u MLS.

Evropljani nemaju baš najsjajnije mišljenje kada je u pitanju tamošnji fudbal, ali ovi mladi momci pokazuju da I tamo igraju na vrhunskom nivou dok vrebaju neke bolje šanse u karijeri.

Đorđe Petrović
Đorđe Petrovićfoto: Starsport©

Naime, Petrović je svojim partijama “mamio” selektora Srbije i pred Mundijal pokazao sjajnu formu, ali, moraće da sačeka još neko vreme pošto je konkurencija na toj poziciji izutetno jaka. Šansa protiv Amerikanaca u sredini u kojoj se jako dobro snalazi može da mu obezbedi povoljniju poziciju u reprezentaciji.

Ko je zapravo Đorđe Petrović?

Dvadesetdvogodišnji golman je rođen u Kostolcu, a u oktobru 2019. godine se našao na spisku mlade reprezentacije Srbije, da bi debitovao 9. oktobra 2020, kada je Srbija minimalnim rezultatom pobedila selekciju Poljske na Stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.

Po prvi put je dobio poziv u seniorsku reprezentaciju Srbije u novembru 2020, za učešće na turneji reprezentacije Srbije sastavljene pretežno od fudbalera iz domaće Superlige. Debitovao je istog meseca na prijateljskom susretu sa Dominikanskom Republikom u Santo Domingu.

Potom je zaslužio i poziv za mečeve Lige nacija, pa je sigurno da u reprezentaciji ozbiljno računaju na njega u budućnosti.

U Čukaričkom je stekao igračku afirmaciju, bio standardan član tima, a fudbalski put ga je odveo preko bare, iako su se kao naredne destinacije spominjale Francuska i Španija. Srpski klub je dobro naplatio odlazak Petrovića, obeštećenje je bilo oko milion evra, uz kluzulu da "brđanima" od narednog transfera pripadne još 20 posto ostvarenog prihoda, što je jako dobar posao ako se uzme u obzir njegov napredak.

Nije mu puno trebalo da se prilagodi na sredinu, pa se ubrzo izborio za “jedinicu” u Nju Inglandu, kao i za veliku naklonost navijača, što je rezultiralo i tutulom "Igrač sezone".

Verovatno mu je za sada najveća odbrana u karijeri ona kada je "skinuo" penal najplaćenijem fudbaleru lige, Lorencu Insinjeu koji posle slavne karijere u Evropi nosi dres Toronta.

Đorđe Petrović je ostvario nekoliko podviga po dolasku u Ameriku. U prvoj sezoni odbranio četiri jedanaesterca čime je izjednačio klupski rekord, a ujedno je i golman sa najviše odbranenih penala u čitavoj ligi od 2017. godine.

Na četiri uzastopne utakmice nije primio gol, odnosno 402 minuta i time je došao na drugo mesto večne klupske liste.

Ovo mu daje veliki podstrek u nastavku karijere, što na klupskom, to i na reprezentativnom nivou, a priliku da zablista u dresu "orlova" ima već za dve nedelje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.