Slavna Steaua više ne postoji! Ovako će se od sada zvati!
Foto: Reuters

odzvonilo

Slavna Steaua više ne postoji! Ovako će se od sada zvati!

Steaua je tužena od strane ministarstva Rumunije, koje kao osnivač poseduje prava na ime slavnog kluba
Objavljeno:

Steaua menja ime. Velikan rumunskog fudbala i najtrofejniji klub ove zemlje zvanično će promeniti naziv i zvaće se FCSB.

Vlasnik kluba Điđi Bekali bio je primoran na ovo, kako bi klub dobio licencu za narednu sezonu, nakon što je rumunsko Ministarstvo odbrane dobilo pravo na korišćenje imena Steaua, kao i na sve proizvode s imenom tog brenda.

Steaua je tužena od strane ministarstva Rumunije, koje kao osnivač poseduje prava na ime slavnog kluba. Sudski proces je pokrenut 2014. godine, a dve strane su imale dogovor oko korišćenja logoa, ali ne i imena kluba, pa je pokrenuta nova optužba, te ministarstvo planira da traži odštetu od 40 miliona evra.

Slavni rumunski klub je osnovan posle Drugog svetskog rata kao vojni klub, a najveći uspeh je osvajanje Kupa evropskih šampiona 1986. godine, čime je uz Crvenu zvezdu jedini klub koji je uspeo da se okiti titulom prvaka Starog kontinenta iz Istočne Evrope.

Osim ”ušatog pehara” Steaua ima i rekordnih 26 titula u nacionalnom prvenstvu. Vlasnik kluba Điđi Bekali ističe da će njegov klub uvek u očima svih u Rumuniji i u svetu ostati Steaua, iako će promeniti ime.

BONUS VIDEO - Mogli bi da kupe celu Srbiju: 10 NAJBOGATIJIH SVETSKI SPORTISTA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.