BIVŠI KAPITEN ITALIJE U SUZAMA ZBOG VIJALIJA: Bio je velikodušan čovek koji je uvek brinuo o drugima!
Đanluka Vijali, Foto: EPA/MATT DUNHAM / POOL

teško je podneo

BIVŠI KAPITEN ITALIJE U SUZAMA ZBOG VIJALIJA: Bio je velikodušan čovek koji je uvek brinuo o drugima!

Njegove reči su me malo šokirale

Objavljeno:

Đanluka Vijali preminuo je u petak u svojoj 59. godini života, a italijanski fudbal tuguje za bivšim asom Sampdorije i Juventusa.

Đorđo Kjelini, bivši kapiten reprezentacije Italije, dao je intervju za "Skaj Sport" prilikom kog je zaplakao, a razgovor je bio toliko emotivan da je i sam novinar plakao.

- Stavio je reprezentaciju ispred svog zdravlja - rekao je Kjelini o Vijaliju.

- Bio je sjajna osoba koja ne bi želela da nas vidi kako plačemo. Ostavio nam je toliko toga kroz sve ove godine kao saigrač, trener, direktor, muž i otac. Uvek je znao pronaći prave reči i dirnuti te u srce. Njegova povezanost sa Mančinijem na terenu i izvan njega ostaće večna -

Vijali je sa Mančinijem 1991. godine osvojio jedinu titulu prvaka u istoriji, a takođe je poslednji kapiten Juventusa koji je podigao trofej Lige šampiona 1995. godine.

- Bio je velikodušan čovek koji je uvek brinuo o drugima. Utelovljavao je vrednosti strasti, velikodušnosti i altruizma", rekao je Kjelini, pa dodao kako mu je drago što svi mogu da vide njegovu važnost i vrednost za reprezentaciju u dokumentarcu snimanom tokom EP održanog 2021. godine.

Ne volimo kamere u svlačionici, želimo je zadržati tajnom, ali srećan sam što je za vreme EP sniman dokumentarac da svi mogu vidjeti njegovu ulogu i bolje ga upoznati. Lepo je sećati se Đanluke zbog svega što nam je dao. Ostavio nas je, ali ostavio nam je puno - kaže Kjelini.

Na kraju su obojica zaplakani, a Kjelini je novinaru ispričao anegdotu sa kraja 2021. godine koja je nagovestila ovakav kraj.

- Na jednom treningu zagrlio sam ga i rekao mu: 'Idemo pokušati da odemo na Svetsko prvenstvo, samo je godinu dana do njega. Njegove reči su me malo šokirale. Rekao je da se i on nada će doživeti do tada - zaključio je bivpi kapiten Italije.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.