"KUPILI SMO SVE UTAKMICE NA MUNDIJALU!" Legenda Mančestera zapalila svet fudbala: PRAVA ISTINA će se tek saznati!
Andrej Kančelskis, Foto: Printscreen/YouTube/Legend HD

opala

"KUPILI SMO SVE UTAKMICE NA MUNDIJALU!" Legenda Mančestera zapalila svet fudbala: PRAVA ISTINA će se tek saznati!

Teške reči, mnogo dima, a ima li i vatre?

Objavljeno: 19:04h

Andrej Kančelskis, nekadašnji reprezentativac Sovjetskog saveza i Rusije, podigao je veliku prašinu koje se tiču domaćina na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

Kančelskis (53) je imao bogatu igračku karijeru jer je nastupa za Dinamo Kijev, Šahtjor, Mančester junajted, Everton, Fjorentinu i Rendžers dok je bio na vrhuncu. On smatra da je Rusija kupila skoro sve mečeve na Mundijalu 2018. godine čiji je bila organizator!

Tokom intervjua za "Meč TV", u momentu kada je govorio o tadašnjem selektoru Stanislavu Čerčesov, rekao je:

- Nemam ništa protiv Čerčesova, ali na čemu da mu čestitam? Na tome što smo kupovali utakmice? Da, sve utakmice do one protiv Hrvatske kad smo ispali, kupili smo. Bili smo domaćini i napravili smo istu stvar kao Južna Koreja i Japan 2002. godine, koji su "ubili" Italijane sudijskim odlukama".

Kančelskis je onda postao konkretniji:

- Protiv koga smo igrali? Protiv Urugvaja, koji nas je razbio, i protiv Španije, koji su igrali neobjašnjivo loše. Bila je to vrlo čudna utakmica i verujte, prava istina o njoj tek će se saznati. Jeste li se ikad zapitali zašto je selektor Španije idući dan dobio otkaz? Mislite li da je kralj Španije dolazio bez veze? Verujte mi, bio je to poseban dogovor. Španci nisu udarali loptu kako znaju. Ja sam igrao fudbal, valjda razumem šta to znači.

Na pitanje kako moguće da selektor i igrači prodaju utakmicu, proslavljeni ruski as je odgovorio:

- Gledajte, ako to od vas traži kralj, kako biste vi postupili? Zbog toga nisu pokazali nikakvu inicijativu. Verujte mi, uskoro će se puno toga saznati.

Da podsetimo, Španija je 2018. uoči Mundijala ostala bez selekotra Đulena Lopetegija jer je bez znanja Saveza dogovorao odlazak u Real Madrid. Zamenio ga je kao kratkotrajno rešenje Fernando Jero.

Legendarni vezista se povukao posle eliminacije u osmini finala od Rusije - na penale. Da su baš hteli da izgube, teško je poverovati da bi Španci to učinili tek na penale...

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.