EMOTIVNO PISMO SAMPDORIJE ZBOG SMRTI VIJALIJA: Za nas si bolji od Pelea, Boškov te ponovo grli!
Đanluka Vijali, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

veluka tuga

EMOTIVNO PISMO SAMPDORIJE ZBOG SMRTI VIJALIJA: Za nas si bolji od Pelea, Boškov te ponovo grli!

Nećemo zaboraviti tvoj 141 gol, tvoje udarce iznad glave, tvoje košulje od kašmira

Objavljeno:

Fudbalski svet je ostao nem, nakon saznanja da nas je napisto legendarni italijanski fudbaler Đanluka Vijali.

Mnogo je ljudi koji se opraštaju od legende u Italiji, a među njima i Samdorija, koja se dirljivim pismom oprostila od svog najvećeg golgetera.

- Već postoje oni koji te zamišljaju između Paola Mantovanija i Vujadina Boškova, srećni što te ponovo grle, ali podjednako zadivljeni što te ponovo vide tako brzo. Da, prerano. Kažu da nikada niste spremni da se oprostite od saputnika i, nažalost, to je istina. Tvoj saputnik – kako si odlučio da ga nazoveš – naterao te je da izađeš iz voza u 58, neslavno ugrabivši kartu za nove horizonte i ciljeve. Ulaznica za život koja je, ipak, vredela malo za sve navijače Sampdorije -

I piše još:

- Zajedno smo prešli dug put, odrastali i tragali, pobeđivali i sanjali. Stigao si mali dečače, pozdravljamo te čoveče. Pamtićemo te kao dečaka i nemilosrdnog centarfora, jer su junaci svi mladi i lepi, a ti si od tog leta 1984. naš heroj. Jak i lep, sa onim brojem 9 odštampanim na poleđini i italijanskom zastavom ušivenom na srcu. Najjači vođa Sampdorije, uparen napred sa vašim blizancem Bobijem Golom. U tri reči: jedan od nas - kažu dalje.

Đanluka Vijali
foto: EPA/MATT DUNHAM / POOL

- Nećemo zaboraviti tvoj 141 gol, tvoje udarce iznad glave, tvoje košulje od kašmira, tvoju minđušu, tvoju platinasto plavu kosu, tvoju Ultras bombarder. Toliko si nam dao, mi smo ti dali toliko: da, bila je to ljubav, recipročna, beskonačna. Ljubav koja neće umreti danas sa tobom. Nastavićemo da te volimo i obožavamo jer si – kao što dobro znaš– bolji od Pelea. I zato što je, uprkos svemu, našoj lepoj sezoni suđeno da se nikada ne završi. I dalje će da sija na onom nebu zaokruženom plavom na kojoj si se ti, Luka, zauvek potpisao. "Za koga?". "Za nas! - stoji u oproštajnom pismu Sampdorije.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.