DEJAN LOVREN "PROTERAN" ZBOG PROPAGIRANJA USTAŠTVA: Rusi sve otkrili - skandal koji ne treba zaboraviti!
Lovren i Brozović, Foto: Printscreen/Facebook/EpicBrozo Caffe Bar

gde je sada fifa?

DEJAN LOVREN "PROTERAN" ZBOG PROPAGIRANJA USTAŠTVA: Rusi sve otkrili - skandal koji ne treba zaboraviti!

Lovren na stubu srama u Rusiji

Objavljeno: 17:31h

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren se nedeljama nalazi u centru pažnje medija, a po njegovom prelasku iz ruskog Zenita u Lion, polako se otkrivaju nepoznati detalji zbog kojih je napustio Rusiju.

Njegov transfer je mnoge iznenadilo s obzirom na to da je bio jedan od predvodnika ove ekipe, a uz to i kapiten. Međutim, prema pisanju ruskog Soccera, čelnici bogatog tima iz Sankt Peterburga vrlo dobro su bili upoznati sa svim što je Lovren radio u Hrvatskoj na proslavama.

U podnaslovu ovog teksta stajala je rečenica "odlazak sa političkim prizvukom", gde je jasno stavljeno na znanje da je Lovren "sklonjen" zbog pevanja Tompsonovih pesama sa ustaškim porukama.

Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Luka Modrić
foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

- Ne postoji osoba u Evropi koja ne razume značenje gesta ravno podignute desne ruke. Ljubitelji ovog pozdrava su odneli milione života bebama žena i staraca. Marcelo Brozović i Dejan Lovren naljutili su Hrvate kada su podigli ruke na zabavi u Zagrebu. Uzvikivali su i ustaški povik "Za dom spremni". Ovaj pozdrav je preživeo dekade, a korišćen je i tokom rata i raspada Jugoslavije - napisali su u ovom ruskom listu.

U tekstu se dalje navodi da je Zenit hteo da produži ugovor sa hrvatskim igračem, ali da se nakon toga pojavio video. Navijači su nekoliko puta razgovarali sa upravom posle skandaloznih poteza koje je povlačio Dejan Lovren sa Brozovićem.

Marcelo Brozović, Dejan Lovren
foto: Printscreen/Facebook/EpicBrozo Caffe Bar

- Reakcija FIFA je iznenađujuća. Dejan Lovren i Marcelo Brozović bi morali da budu suspendovani na nekoliko utakmica hrvatske reprezentacije. Ako im je dozvoljeno da podignu desnu ruku, zašto bi nekom navijaču u Nemačkoj i Engleskoj bilo u redu doživotno zabraniti da gleda fudbal zbog iste stvari. Hoće li Nemci da pokrenu kazneni progon. Lovren je preskakao školske časove u Nemačkoj, gde su objašnjavali gde vodi mržnja i želja da se unište čitavi narodi - dalje piše ruski Soccer, a prenosi "Telegraf".

Podsetimo, bronzani hrvatski fudbaler je 18. decembra na proslavi pevao nekoliko pesama Tompsona, između ostalog i "Čavoglavu". Lovren je takođe bio jedan od najglasnijih da podrži Novaka Đokovića kada je ovaj bio proteran iz Australije, nazvavši tu odluku skandaloznom.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.