MILAN RODIĆ ISKRENO ZA ESPRESO: Zvezdin verni vojnik otkrio stvari koje o njemu do sada niste znali!
Milan Rodić, ilustracija, Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

NOVOGODIŠNJI INTERVJU

MILAN RODIĆ ISKRENO ZA ESPRESO: Zvezdin verni vojnik otkrio stvari koje o njemu do sada niste znali!

Sa fudbalerom koji je preko 200. puta nastupao za šampiona Srbije govorili smo o brojnim temama

Objavljeno:

Iza Crvene zvezde je izuzetno uspešna 2022. godina. Jedan od najvažnijih faktora svakog uspeha crveno-belih je Milan Rodić.

Fudbaler koji je preko 200. puta nastupao za klub iz Ljutice Bogdana dao je ekskluzivni intervju za čitaoce našeg portala u kome je govorio o brojnim fudbalskim temama.

Razgovor smo počeli Milanovim komentarom prvog dela sezone i očekivanjima od nastavka?

- Godinama igramo na zaista visokom nivou, ove polusezone smo ponovo u domaćem prvenstvu bili dominanti, dok ostaje žal za boljim rezultatima u Evropi. Međutim zadovoljni smo urađenim i nalazimo se u dobroj poziciji pred nastavak sezone. Očekuje nas borba za duplu krunu i Ligu šampiona, veći motiv od toga nam nije potreban.

Milan Rodić
foto: Starsport©

Da li ste uspeli da se odmorite dok je trajala pauza?

- Uspeo sam da odmorim, pauza je bila duža nego inače, tako da smo imali više vremena za opuštanje, kako u fizičkom, tako i psihičkom smislu. S obzirom da sam u Beogradu, počeo sam nešto ranije i da treniram, ipak koliko god da nam je bio potreban odmor, brzo se uželimo fudbala. Iskoristio sam pauzu na najbolji mogući način, uživao sa porodicom i napunio baterije za sledeće izazove.

Kako ćete provesti praznike?

- Kao i svake godine biću u krugu porodice, prijatelja, meni najdražih ljudi.

Koji vam je najdraži trenutak u Crvenoj zvezdi?

Milan Rodić
foto: Starsport©

- Posle svih ovih godina velikih uspeha teško je izdvojiti najdraži momenat, zaista ih je previše. Uživao sam najviše u kvalifikacijama za Ligu šampiona, grupnim fazama takmičenja, večitim derbijima, posebno su mi drage utakmice protiv Salcburga, Kopenhagena, Jang Bojsa, Liverpula...

Kako se pripremate za meč?

- Ne postoji ništa specifično, kao što mnogi fudbaleri imaju brojne rituale, obično su to jednostavne stvari, zagrejem se, obučem opremu i spreman sam da istrčim na teren.

Koji su vaši idoli iz detinjstva?

- Bilo je zaista fenomenalnih igrača koji su nastupali na mojoj poziciji, ali izdvojio bih Sinišu Mihajlovića koji nas je prerano napustio, imali smo priliku da vidimo da mu se divio ceo svet, bio je prava fudbalska i ljudska veličina.

Kako ste odlučili da se bavite fudbalom?

- Kao i svaki dečak voleo sam loptu, odveli su me na prvi fudbalski trening i tu se javila ljubav prema ovom sportu. Kasnije je sve išlo svojim tokom, primetili su talenat i sebe nisam video ni u jednoj drugoj profesiji.

Milan Rodić
foto: Starsport©

Malo da se setimo vaših početaka u OFK Beogradu?

- Počeo sam seniorsku karijeru u OFK Beogradu, koji je tada bio izuzetno dobar klub, mnogi igrači koji su nastupali za tim sa Karaburme su kasnije napravili velike karijere. Bio je to lep period, međutim nije bilo lako skrenuti pažnju, vredno sam trenirao i čekao pravi poziv koji je stigao od Zenita.

Uporedite uslove rada u Rusiji i Srbiji?

- Postoje razlike, liga u Rusiji je izuzetno jaka, ima veći broj klubova koji su sposobni da osvoje ligu, dok u Srbiji to nije baš slučaj. Više se ulaže u fudbal, zbog Svetskog prvenstva su napravljeni i novi stadioni, sve to utiče na kvalitet lige.

Milan Rodić
foto: Starsport©

Novogodisnja poruka navijačima?

- Svim zvezdašima bih poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike, da u 2023. godini budu zdravi i srećni, ali i da se zajedno radujemo uspesima Zvezde.

(Espreso/Miloš Dreković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.