RASIM LJAJIĆ ODUSTAO OD KANDIDATURE ZA PRVOG ČOVEKA FSS: Kad sam video da je Piksi praktično i predsednik...
Rasim Ljajić, Foto: Beta/Emil Vas

povukao se

RASIM LJAJIĆ ODUSTAO OD KANDIDATURE ZA PRVOG ČOVEKA FSS: Kad sam video da je Piksi praktično i predsednik...

Ljajiću ne nedostaje funkcija u sportu

Objavljeno:

U oktorbu nismo dobili novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije, pa se čitavih fgodinu i po čeka da se održe izbori za novog predsednika nakon ostavke Slaviše Kokeze.

Od tog trenutka je i Rasim Ljajić figurirao kao novi prvi čovek Saveza i sam pričao o kandidaturi.

Izbori su pre dva meseca zamalo održani, pošto je bio samo jedan kandidat za predsednika, Nenad Bjeković, a njemu je u poslednjem trenutku otkazana podrška, te se sad čeka raspisivanje novih.

Ni na njima Ljajić neće biti kandidat za predsednika, a u novogodišnjem intervjuu za "Danas" je otkrio i zbog čega.

- Nije tajna da sam razmišljao o kandidovanju za predsednika FSS, ali kada sam video da je Piksi formalno selektor, a praktično i predsednik Saveza i da neće dozvoliti da iko sa strane uđe i remeti tu „idilu“, odustao sam. Nažalost, danas Savez služi mahom za sinekure i zato po svaku cenu želi da se zadrži „status kvo“. Nema tu želje za bilo kakvim reformama i modernizacijom, pa nije ni čudo što niko i ne sme da kaže da je reprezentacija na Svetskom prvenstvu doživela potpuni neuspeh - istakao je Ljajić.

Sport, Fudbal, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Ipak, Ljajiću ne nedostaje funkcija u sportu. Pored toga što je počasni predsednik Novog Pazara, postao je i član Upravnog odbora Sportskog društva Partizan, u kojem bukti sukob sa fudbalskim klubom.

- Već sam bio potpredsednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba u jednom periodu, a ova pozicija u Sportskom društvu dobro zvuči, ali u operativnom smislu ne znači puno. Potrudiću se ipak da i sa te pozicije doprinesem stabilizaciji klubova, pre svega u smirivanju unutrašnjih sukoba i podela.

Zanimljiv odgovor je imao Ljajić na pitanje za koga navija kada igraju Novi Pazar i Partizan.

- Da mi sin igra protiv Novog Pazara, je ne bih mogao da navijam protiv kluba iz grada u kome sam rođen i odrastao. Mada, moram da priznam da se malo čudno osećam kada Pazar igra protiv Partizana - priznao je Ljajić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.