PELE NIJE ŽELEO DA PRIZNA ĆERKU: Njena sudbina je TRAGIČNA, a legenda se KASNO pokajala!
Pele, Foto: EPA/Alejandro Ernesto

STRAŠNO!

PELE NIJE ŽELEO DA PRIZNA ĆERKU: Njena sudbina je TRAGIČNA, a legenda se KASNO pokajala!

Mnogi su ga osudili zbog ovog poteza iz prošlosti

Objavljeno: 09:39h

Legendarni brazilski fudbaler Pele je preminuo u 83. godini života od raka debelog creva.

U najtežim trenucima uz njega je bila porodica, pre svega njegove dve ćerke.

Privatni život Edsona Arantesa do Nasimenta obeležilo je nekoliko kontroverzi, od kojih je najupečatljivija bila pravna bitka za priznavanje očinstva.

Naime, Sandra Regina Mačado, rođena 24. avgusta 1964. godine u Sao Paulu, 1991. godine podnela je tužbu sudu kako bi bila priznata kao Peleova ćerka.

Mlada žena tvrdila je da je fudbalski as svojevremeno bio u tajnoj vezi sa njenom majkom, služavkom Anisijom Mačado. Pravna bitka trajala je pet godina i na kraju je utvrđeno da je Pele zaista Sandrin otac.

Čak i nakon odluke suda, Pele nije želeo da prihvati ćerku. Nikada nije imala tretman kao njegova druga deca, među kojima je i Flavija Kristina, koju je fudbaler takođe dobio u vanbračnoj vezi.

- Biološki ona bi čak i mogla biti moja ćerka, ali sentimentalno nisam vezan za nju. Ne mogu da brinem za tu osobu, jer je ne poznajem - rekao je svojevremeno Pele.

Nažalost, Sandra je umrla 2006. godne od raka dojke. Imala je samo 42 godine. Na dan sahrane Pele je poslao dva venca cveća na njen grob.

Pele je odbijao da prizna i svoje unuke Oktavija i Gabrijela. Nikada im nije pružio nikakvu finansijsku ili moralnu podršku, a video ih je samo jednom u životu.

Sud je naložio kralju fudbala da plaća unucima mesečnu alimentaciju od 4.746 dolara.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.