BIVŠI SELEKTOR HRVATSKE PRETIO SMRĆU MIHINOJ PORODICI: A sada je žestoko udario na Fifu, Argentinu i Mesija!
Mihajlović i Štimac, Foto: Dado Đilas

svi mu krivi

BIVŠI SELEKTOR HRVATSKE PRETIO SMRĆU MIHINOJ PORODICI: A sada je žestoko udario na Fifu, Argentinu i Mesija!

Ostaće ta jedna velika mrlja

Objavljeno:

Nekadašnji selektor Hrvatske Igor Štimac govorio je o nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je Argentine u finalu posle boljih izvođenja penala bila bolja od Francuza.

Tako se sadašnji selektor Indije napao FIFA-u, Argentinu i Lionela Mesija, a u intervju za "Sport klub", rekao da je verovao u reprezentaciju Hrvatske.

- U nas sam verovao, naravno da sam malo tu i navijački reagovao. Argentinu sam gledao dosta i pre turnira, znao sam njihovu snagu, a malo i karmu. Francuzi su s Mbapeom permanentni favorit i bez obzira na to što im je nedostajalo dosta igrača izgledali su moćno. Maroko mi je bio oduševljenje, ali njih sam baš zbog tog “dark horsa” stavio među četiri najbolje ekipe - rekao je Štimac koji je pogodio sva četiri učesnika polufinala Mundijala.

Ipak na kraju je on bio jedan od onih koji su kritikovali FIFA jer je navodno pomogla Lionelu Mesiju da se okiti zlatom u Kataru. A nakon što je to rekao, pomenuo je i Maradonu...

- Ostaće ta jedna velika mrlja. FIFA je nažalost pomogla Argentini. Meni je to puno veći problem od cele fame oko organizatora Svetskog prvenstva. Bez obzira na to što je Mesi igrao dobro, što je reprezentacija koja je dobro posložena, gorak se ukus neće moći isprati", istakao je pa nastavio: “Niko nije fudbal igrao kao Maradona. Svaka čast Mesiju na dve divne fudbalske decenije, na rekordima, trofejima, ali Dijego je bio moćniji. Mogao je sam više, mogao je slabije timove da učini velikim. Meni će ostati zauvek broj 1 - rekao je Igor Štimac.

Igor Štimac
foto: Dado Đilas

Nama je Igor Štimac ostao u lošem sećanju zbog finala Kupa Jugoslavije 1991. godine kada je uputio jezive pretnje Siniši Mihajloviću.

- Sećam se finala Kupa Jugoslavije 1991. godine. Izgubili smo od Hajduka, Alen Bokšić je dao gol. Pre utakmice, u tunelu koji vodi do terena, Igor Štimac, Hrvat i moj saigrač iz mlade reprezentacije, govori mi: 'Molim Boga da ti naši ljudi pobiju porodicu u Borovu.' Borovo je mesto mojih roditelja - ispričao je Mihajlović u opširnom intervjuu za "Gazetu delo Sport", pa nastavio:

- Nisam tražio Štimca na igralištu da bih ga polomio zato što je Hrvat, već zato što me je isprovocirao. Zubima bih zaklao Štimca, pretio je mojoj porodici. Zar bih bez razloga krenuo na njega, zašto bih izmislio tako nešto? - rekao je tada Siniša.

- Šta reći o čoveku koji je u jednim srpskim novinama izjavio da bi samo mene mogao hladnokrvno ubiti. Nikada nije pitao gde su mu prijatelji za vreme rata, a potpisivao je podrške Arkanu i dokazivao svoje velikosrpstvo, iako mu je majka Hrvatica. Ne prihvatam Mihajlovićevu ponudu. Ja sam njemu davno oprostio, ali nikada se s njim ne bih mogao grliti ili popiti piće - rekao je Štimac pre nego što će se - zagrliti sa Mihajlovićem na meču Hrvatske i Srbije u tim kvalifikacijama.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.