LEGENDARNI ITALIJAN U TEŠKOM STANJU! Nažalost, sumnja se na najgore (FOTO)
Đanluka Vijali, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

NE VALJA!

LEGENDARNI ITALIJAN U TEŠKOM STANJU! Nažalost, sumnja se na najgore (FOTO)

Proslavljeni napadač treći put vodi bitku sa kancerom

Objavljeno: 08:26h

Loše vesti iz Italije! Tamošnji mediji prenose da se stanje legendarnog Đanluke Vijalija (58) pogoršalo pošto vodi bitku sa kancerom.

Nekadašnji fudbaler Sampdorije, Juventusa i Čelsija 2017. godine saznao je da ima opaku bolest, ali je godinu dana kasnije pobedio.

Đanluka Vijali
Đanluka Vijalifoto: EPA/Alberto Lingria / POOL

Potom se ista kasnije i vratila, ali je proslavljeni napadač opet je trijumfovao, ali sada kolege sa Apenina prenose da je u veoma lošem stanju.

Vijali je karijeru počeo u Kremonezeu, a profilisao se u klubu iz Đenove gde je proveo osam sezona i bio šampion Italije u sezoni 1991/92 kao najbolji strelac.

Đanluka Vijali
Đanluka Vijalifoto: EPA/MATT DUNHAM / POOL

Đanluka je u karijeri osvojio 14 trofeja, bio je i najbolji u Seriji A sa Juventusom, a 1996. godine popeo se na krov Evrope sa "starom damom".

U dresu reprezentacije Italije od 1985. do 1992. godine upisao je 16 pogodaka na 59 nastupa, a osvojio je bronzu na Mundijalu 1990. godine u domovini.

U sezoni 1998/99 bio je igrač-trener Čelsija, a naredne sezone se penzionisao i sedeo samo na klupi "plavaca" i osvojio je pet trofeja.

U pitanju su FA kup, Liga kup, Komuniti šild, Kup pobednika kupova i Superkup Evrope.

Vijali je trenutno šef delegacije reprezentacije Italije i bio je deo ekspedicije koja je prošle godine osvojila Evropsko prvenstvo na Vembliju.

Pre sam godina postao je član "Kuće slavnih" "azura".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.