DŽAKA ĆE TEŠKO 'MIROVATI' PROTIV SRBIJE: "I dalje u sebi imam onu DRUGU STRANU!" Najviše ceni OVOG igrača "Orlova"
Granit Džaka (desno) i Jan Zomer, Foto: EPA/Laurent Gillieron

znao je da će biti ovako

DŽAKA ĆE TEŠKO 'MIROVATI' PROTIV SRBIJE: "I dalje u sebi imam onu DRUGU STRANU!" Najviše ceni OVOG igrača "Orlova"

Srbija i Švajcarska igraju u petak od 20 časova, a Piksijevim izabranicima je neophodan trijumf za prolaz dalje

Objavljeno:

Reprezentatinci Švajcarske, posle minimalnog poraza od Brazila, okrenuli su se odlučujućem duelu u borbi za osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, protiv Srbije.

Švajcarci su pružili tvrd otpor Brazilu, bili su odlični, poklekli su tek pred kraj meča, a utiske je potom sabrao kapiten Granit Džaka, mada je fokus švajcarskih medija manje bio na Brazilu već na utakmici odluke sa Srbijom.

- Kako ja mislim, nerešen rezultat sa Brazilom ne bi bio nezaslužen. Branili smo se vrlo dobro i nismo im dozvolili mnogo onih stopostotnih prilika za gol. U poslednjoj fazi meča mogli smo malo bolje na njihovoj polovini sa loptom. Ali, uz dužno poštovanje, pričamo o Brazilu. Nismo igrali protiv tima koji ne zna fudbal. Oni imaju top-top-top kvalitet - kaže Džaka.

Granit Džaka
foto: EPA/Rolex Dela Pena

- Bod bi trebalo da nam bude dovoljan, osim ako Kamerun ne napravi neko čudo sa Brazilom - kaže Džaka, pa dodaje: - Verujem u čuda, ali ne verujem u ovo čudo. Uz dužno poštovanje prema Kamerunu, Brazil ovde ima daleko najbolji tim. Kada vidite ko njima ulazi sa klupe samo... Svaki igrač im može rešiti utakmicu. Ali mi imamo sve u svojim rukama. Ako pobedimo Srbiju, prolazimo.

Švajcarski fudbaleri su, kaže Džaka, gledali uzbudljiv meč Srbije i Kameruna, bilo im je drago kako je na kraju sve završeno, baš kako su želeli.

- Bila je to sjajna utakmica za navijače, šest golova... Zadovoljni smo što je na kraju bilo nerešeno. Da budem iskren, još pre starta turnira znali smo da će sa Srbijom biti odlučujuća.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbal, fudbalska reprezentacija Kameruna
foto: EPA/ROLEX DELA PENA

Veliko poštovanje Džaka ima prema našem timu, ceni naš stil, kvalitet i talenat...

- Igraju drugačije od Brazila, sa mnogo dodavanja i trčanja, a u Mitroviću imaju nekoga ko je ekstremno dobar u skok igri. To smo dobro osetili pre četiri godine kada nam je dao gol u Rusiji.

Za Džaku i Šaćirija meč sa Srbijom biće drugačiji od svih ostalih, znamo i zbog čega, posebno nakon dešavanja iz Rusije 2018. i proslave golova uz gestikluaciju dvoglavog albanskog orla. Ove godine im je to zabranjeno od strane Saveza.

Granit Džaka
foto: EPA/Laurent Guilleron

To je bila provokacija koju Srbi ne zaboravljaju. Željni su revanša. Džaku su švajcarski mediji pitali da li će možda ugasiti telefon u danima pred utakmicu da ne bi gledao šta se sve piše o meču i o političkoj konotaciji zbog njega i zbog Šaćirija.

- Ne, nema potrebe za tim, nije to ništa novo za nas, nije prvi put da igramo protiv Srbije. Dovoljno smo ozbiljni profesionalci da možemo da se fokusiramo samo na fudbal.

Podsećanje na 2018. godinu i proslavu gola je neizbežno pitanje:

- Izgubili smo mnogo energije kada smo igrali protiv Srbije poslednji put, te 2018. godine, pa smo ostali bez snage protiv Švedske posle u nokaut fazi (0:1). Sada imam 30 godina, iskusniji sam, mirniji, ali i dalje u sebi imam onu drugu stranu - poručio je Džaka koji će verovatno tu svoju drugu stranu pokazati u petak kada sa druge strane stanu Srbi.

Uatkmica počinje u 20 časova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.