IGRA KAO MATOR: Neuništivi Pepe postao treći NAJSTARIJI igrač u polju na SP! Evo ko je samo ispred Portugalca!
Pepe prima čestitku od Ronalda, Foto: EPA/Abir Sultan

bolji nego mnogi mlađi...

IGRA KAO MATOR: Neuništivi Pepe postao treći NAJSTARIJI igrač u polju na SP! Evo ko je samo ispred Portugalca!

Pepe je juče kročio na teren sa 39 godina i 275 dana, a drugi na listi je takođe učesnik ovog Mundijala

Objavljeno:

Danilo Pereira je odigrao celu prvu utakmicu Portugala na Svetskom prvenstvu u Kataru, protiv Gane - sa slomljenim rebrom.

Protiv Urugvaja se požrtvovani univerzalac PSŽ-a preselio na klupu, a njegovo mesto je zauzeo prekaljeni Pepe. Centralni defanzivac koji i dalje igra na odličnom nivou u svom Portu, pokazao je protiv "Urusa" da još može da odigra vrhunski i na najvećoj mogućoj sceni i pomogao je da odbrana sačuva mrežu.

Ovim nastupom, Pepe je ujedno ušao u istoriju kao treći najstariji igrač koji je zaigrao na Mundijalima, ne računajući golmane.

Pepe je juče kročio na teren sa 39 godina i 275 dana, a drugi na listi je takođe učesnik ovog SP. U pitanju je Atiba Hačinson iz Kanade koji je protiv Hrvatske igrao sa 39 godina i 292 dana.

Ako se ne pojave na SP 2026, titula će još neko vreme pripadati čuvenom Rožeu Mili koji je za Kamerun igrao sa 42 godine i 39 dana.

Kada računamo i golmane, najstariji fudbaler koji je igrao na SP je Esam El-Hadari iz Egipta (45 godina i 161 dan), pa Farid Mandragon iz Kolumbije (43 godine i 3 dana). Nakon njih sledi Mila.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.