FALIO MU JEDAN PAPIR: Legendarni Venger doveo Asana u Arsenal - evo zašto NIKADA nije dobio šansu
Takuma Asano, Foto: Starsport©

ovo sigurno niste znali

FALIO MU JEDAN PAPIR: Legendarni Venger doveo Asana u Arsenal - evo zašto NIKADA nije dobio šansu

Takuma Asano se golom protiv Nemaca vratio u "igru"

Objavljeno: 17:52h

Iako su mnogi sumnjali u formu Takume Asana pred Svetsko prvenstvo u Kataru, Japanac se u velikom stilu vratio na fudbalsku mapu!

Samuraji su posle preokreta stigli do pobede protiv Nemaca (2:1), zahvaljujući golovima rezervista Ritsua Doana i Takume Asana.

Asano je ušao u istoriju crno-belih, kao prvi Japanac koji je zaigrao za tim iz Humske. Igrama i golovima, brzo je ušao u srca Grobara, koji su ga smatrali za jednog od najboljih stranaca koji su poslednjih godina igrali za "parni valjak".

U Partizan je stigao početkom januara 2019. godine iz Arsenala, na insistiranje tadašnjeg trenera Sava Miloševića, za obeštećenje od milion evra, koje su crno-beli isplatili klubu iz Londona kroz tri rate. Pod komandom proslavljenog reprezentativca doživeo je potpunu igračku afirmaciju i izrastao u vodećeg igrača srpskog viceprvaka.

Takuma Asano
foto: EPA / Tolga Bozoglu

Ipak, kao grom iz vedra neba usledila je vest da se Asano odlučio za samovoljni odlazak iz Humske tokom maja prošle godine, da bi mesec dana kasnije potpisao ugovor sa bundesligašem Bohumom.

Nezadovoljan neisplaćenim primanjima, odlučio je da presavije tabak i tuži Partizan FIFA, a sud u Lozani presudio je u korist Takume, kome su crno-beli morali da isplate 453.281 evra i 898.467 dinara.

Takuma Asano je u Partizanu proveo dve nekompletne sezone i na 77 mečeva zabeležio 30 golova i 15 asistencija, a bio je još igrač Arsenala, Štutgarta, Hirošime i Hanovera.

Takuma Asano
foto: Starsport©

Između tog perioda, pružao je sjajne partije u dresu nacionalnog tima i obezbedio mesto među putnicima na Mundijal u Kataru.

Selektor Hadžime Morijasu imao je poverenje u Asana, iako nije bio toliko standardan u bundesligašu. Poveo ga je na Svetsko prvenstvo, a nekadašnji igrač "parnog valjka" mu se već protiv Nemačke odužio na najlepši način.

Zašto nikada nije zaigrao za Arsenal?

Arsen Venger ga je pronašao i doveo iz Sanfreče Hirošime 2016, ali nikada nije dobio šansu da se dokaže.

Problemi su počeli od početka jer mu je 2016. godine, kada je stigao, odbijena radna dozvola. Kao odgovor, Arsenal je poslao Asana na pozajmicu u Bundesligu sa Štutgartom koji je u to vreme bio u nemačkom drugom rangu.

Zbog istog problem je bio na pozajmici Hanoveru, da bi ga potom Partizan otkupio i u njemu video veliku uzdanicu. Dok naprasno nije odlučio da napusti Humsku...

Možda se golom protiv Nemaca vrati na mapu nekih većih evropskih klubova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.