ENDRIK JE SLEDEĆE BRAZILSKO FUDBALSKO ČUDO: Ima 16 godina, VELIKANI SE OTIMAJU ZA NJEGA, a ovo je NJEGOVA PRIČA!
Endrik Felipe, Foto: EPA/Fernando Bizzera

NOVI 'PRAVI' RONALDO?

ENDRIK JE SLEDEĆE BRAZILSKO FUDBALSKO ČUDO: Ima 16 godina, VELIKANI SE OTIMAJU ZA NJEGA, a ovo je NJEGOVA PRIČA!

"Zeleni" tvrde da je mladi napadač u omladinskim kategorijama postigao neverovatnih 170 golova u 172 nastupa

Objavljeno: 13:10h

Palmeiras je u 2022. postao najbogatiji brazilski klub tržišne vrednosti 200 miliona dolara, nadmašiviši velikog rivala iz Rio de Žaneira, Flamengo (160).

Ovo su ujedno najbogatiji klubovi u celoj Americi pa nije čudo da su u poslednje četiri godine podelili dve titule prvaka kontinenta, a Flamengo je i ove u finalu.

Međutim, dok crveno-crni svoj visoki budžet troše na najveće zvezde rivala i povratnike iz Evrope, Palmeiras je odlučio da značajno uloži i u svoju akademiju i skauting službu.

Nakon što je njihov vezista Danilo (21) postao prva meta Arsenala za predstojeći prelazni rok, jedna još mlađa zvezda kluba je potpuno zaludela najveće klubove Starog kontinenta.

Mladi Brazilac Endrik tek je napunio 16 godina, a već ga želi pola Evrope. Mladić je ušao u istoriju kao najmlađi strelac u istoriji Palmeirasa koji je već odredio otkupnu klauzulu, a ona iznosi 60 miliona evra!

1 / 5 Foto: EPA/Fernando Bizzera

"Zeleni" tvrde da je mladi napadač u omladinskim kategorijama postigao neverovatnih 170 golova u 172 nastupa.

Endrik Felipe Moreira de Sousa rođen je u julu 2006. godine, a protiv Atletiko Paranensea ušao je u istoriju kluba iz Sao Paula kao najmlađi strelac za seniorski sastav.

Na sebe je skrenuo pažnju nakon što je na Kopinji, najvećem brazilskom U-21 turniru, postigao šest golova u sedam utakmica.

Endrik se poigravao sa nekoliko godina starijim protivničkim igračima, a već duže vreme ga prate Mančester siti, Barselona, Real Madrid, PSŽ i brojni drugi klubovi.

Brazilci su poludeli za Endrikom, a u brojnim anketama provedenim među navijačima brazilske reprezentacije mnogo je onih koji ga žele videti u Kataru na Svetskom prvenstvu. Ove godine, ovaj čudesni dečak je odigrao četiri utakmice za kadetsku selekciju Brazila (do 16 godina) i postigao pet pogodaka.

Endrik, Endrik Felipe
foto: EPA/Sebastiao Moreira

Endrik je u klub došao kao siromašni 11-godišnjak nakon što su ga Palmeirasovi skauti ugledali na jednom turniru.

Nakon što je prošao probu, njegovoj porodici je ponuđeno da se preseli iz Brazilije u Sao Paulo, ali otac je na to pristao samo ako mu klub nađe posao. Postao je radnik na stadionu i Endrik je došao u Palmeirasovu fudbalsku školu. Kada je debitovao za prvi tim početkom oktobra, otac nije mogao da sakrije suze.

- Nikad nisam za sebe mislio da sam poseban, ali kad sam na tom turniru odigrao tako dobro, sinulo mi je da bih možda mogao da postanem fudbaler. Moj put bio je strašno težak i znam koliko malo dečaka kao ja na kraju ostvare dobru karijeru. Ali na dobrom sam putu i ne želim da ispustim tu šansu - rekao je Endrik.

Konkretne korake u pregovorima s Palmeirasom još početkom godine preduzela je Barselona. Španski mediji pisali su da je već ponudila Palmeirasu 45 miliona evra koje bi platila u tri rate.

Prvu kad Endrik potpiše profesionalni ugovor s Palmeirasom, drugu kad odigra prvu seniorsku sezonu i treću kad s 18 godina dođe u Barselonu. Ali, sad je u igru uključen i Real. I nisu španski giganti jedini...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.